ALWEER? Europese club pakt 11e titel in 12 jaar, Belgische ex-Bruggeling van €5 miljoen in selectie

Terwijl het slokakkoord van de jaargang 2022-2023 in de Jupiler Pro League nog volop aan de gang is, konden we de laatste weken de ene na de andere kampioen noteren in de buitenlandse competities. Van Manchester City tot FC Barcelona, van Napoli tot Feyenoord: veel ploegen mochten ondertussen al vieren. Wie we daar sinds afgelopen weekend ook bij mogen rekenen, is RB Salzburg. Niet echt de grootste verrassing van het seizoen, als we de statistieken bovenhalen.

RB Salzburg kampioen

RB Salzburg speelde zondag haar kampioenenmatch, thuis tegen Sturm Graz. Bij winst mochten The Bulls zich alweer tot landskampioen van Oostenrijk kronen. En zo geschiedde: Karim Konaté schoot in minuut 88 de winnende treffer tegen de touwen, waardoor RB mocht vieren. Voor de club die hun naam veranderde in 2005, is het al de elfde titel in twaalf seizoenen. Momenteel de tiende op rij. Van dominantie gesproken...

RB Salzburg Ignace Van der Brempt

De oplettende voetbalfan zal allicht ook weten dat er bij de Oostenrijkers een Belg in de selectie zit. Ook Ignace Van der Brempt mocht voor het tweede jaar op rij een titel vieren bij Salzburg. Zijn aandeel was echter niet al te groot: de rechtsachter stond maar zes keer aan de aftrap in de competitie, in een jaar waarin hij wat sukkelde met blessures. De Belg verkaste in de winter van 2022 van Club Brugge naar RB Salzburg, voor een som van €5 miljoen. Een onbetwiste basisspeler werd de 21-jarige rechtsachter nog niet.

De spelersbus van RB werd vurig ontvangen:

Ook interessant