Wie is Thiago Paulo da Silva (18), goudhaantje van Standard en de neef van Edmilson Junior?

Standard Luik is bezig aan een degelijk seizoen. In vergelijking met de voorgaande, teleurstellende jaren waait er onder coach Deila een nieuwe wind. En daar is er volop plek voor de jeugd. Spelers als Canak en Noubi krijgen regelmatig hun kans en ook de beloften doen ervaring op in 1B. Eén van die aanstormende talenten is Thiago Paulo da Silva, terwijl we eerder ook al kennis maakten met Standard-middenvelder Sacha Banse.

Wie is Thiago Paulo da Silva?

Thiago Paulo da Silva werd geboren op 12 augustus 2004 en is op moment van schrijven 18 jaar oud. De Belgische linksachter werd geboren in Luik, maar heeft ook Braziliaanse roots. Het grote talent van de Rouches speelde dit seizoen al veertien wedstrijden in 1B, en was daarin goed voor twee assists. SL16 FC, want zo noemt de beloftenploeg van Standard, staat momenteel tiende op twaalf ploegen en moet nog volop strijden voor het behoud. Met een sterke Paulo da Silva moet dat zeker lukken.

SL16 FC

Bij SL16 FC speelt Thiago Paulo da Silva met het rugnummer zeventien, terwijl hij op amper achttienjarige leeftijd al een marktwaarde heeft van 300.000 euro. De linksachter speelt al sinds 2016 voor de jeugd van Standard en kwam daarvoor uit voor de jeugd van Seraing. Het is zijn eerste volwaardige seizoen op het 'hoogste' niveau en zijn goede prestaties werden in oktober 2022 beloond met een contractverlenging tot en met 30 juni 2024. Spelen voor de A-ploeg deed hij nog niet, meetrainen wel. Zo mocht hij afgelopen maand mee op stage met het team van coach Deila.

Edmilson Junior

Thiago Paulo da Silva heeft niet alleen een prachtige naam, hij heeft ook een familie om trots op te zijn. Zo is hij de neef van Edmilson (einde carrière) en het neefje van Edmilson Junior (nu Al-Duhail SC, vroeger nog STVV en Standard). Zo wordt zijn Braziliaanse ook meteen verklaard. De man heeft ook nog een broer, Erivelton, die destijds werd opgeleid bij KRC Genk.

Belgisch jeugdinternational

Thiago Paulo da Silva bezit zowel de Belgische als Braziliaanse nationaliteit, maar koos ervoor om voor de Belgische nationale ploeg uit te komen, zij het de Belgische U19 en in het verleden nog de U18 en U16. Wie weet, zien we hem ooit nog debuteren voor de Rode Duivels. Dat zou natuurlijk sneller kunnen gebeuren dan dat hij ooit voor Brazilië zou uitkomen. Een man om in de gaten te houden!