Wie is Sacha Banse, de 21-jarige middenvelder van SL16 FC die nog maar 26 minuten miste dit seizoen?

Bij Voetbalflitsen schenken we met plezier aandacht aan de opkomende talenten van ons land. Zo maakten we vorige week al uitgebreid kennis met Ayanda Sishuba, een 17-jarig toptalent van Lens. Vandaag is het de beurt aan de 21-jarige Sacha Banse van SL16 FC, de beloftenploeg van Standard Luik. Lees even mee met ons...

Wie is Sacha Banse?

Sacha Banse werd geboren op 16 maart 2001 en is op moment van schrijven 21 jaar oud. De Belgische defensieve middenvelder stond dit seizoen in elke wedstrijd van de beloften van Standard in de basis. Straffer nog: enkel tegen Lierse Kempenzonen (2-0 nederlaag) werd Banse vroegtijdig naar de kant gehaald, voor de rest miste hij geen enkele minuut!

Verleden bij KAA Gent

Het is nog maar het eerste seizoen dat de Belg, die ook roots heeft in Burkina Faso, voor de Rouches uitkomt. Zij plukten hem namelijk afgelopen zomer weg bij Jong KAA Gent, de beloftenploeg van de Buffalo's. Daar vertoefde hij zes jaar en leunde hij dicht aan tegen de A-kern. Daarvoor kwam hij nog uit voor de jeugd van KV Mechelen, Westerlo, De Kempen, Tielen-Lichtaart en VC Gierle. De 21-jarige middenvelder spreekt dus vloeiend Nederlands.

SL16 FC

Bij SL16 FC speelt Sacha Banse met het rugnummer acht en kan hij naast defensieve middenvelder ook iets hoger op het veld spelen. Tegen RSCA Futures, KMSK Deinze, Beerschot en Lommel was de jonge Belg zelfs kapitein, best knap in zijn eerste volwaardige seizoen voor de (jonge) Rouches. Vooralsnog maakte hij nog geen minuten voor de A-kern, maar dat kan er ooit wel eens aankomen.

Belgisch jeugdinternational

Hoewel Sacha Banse ook de Burkinese nationaliteit bezit, koos hij ervoor om voor de jeugd van België uit te komen. Tegenwoordig is hij geen Belgisch jeugdinternational meer, maar bij de U15 speelde hij nog vier wedstrijden, twee keer tegen Nederland en twee keer tegen Noord-Ierland. Hij stond toen samen op het veld met onder andere Lars Dendoncker (broer van), Elias Sierra (Heracles) en Yorbe Vertessen (PSV)

Hier zien we Sacha Banse nog heerlijk dribbelen met de beloften van KAA Gent:

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link