Wie is Enock Agyei, de 17-jarige rechtsbuiten van Anderlecht die in de belangstelling stond van Burnley?

Bij Voetbalflitsen schenken we met plezier aandacht aan de opkomende talenten van ons Belgenland. Quasi dagelijks stellen we enkele jonge spelers voor, denk maar aan Sacha Banse van Standard Luik. Vandaag is het de beurt aan Enock Agyei, een 17-jarige rechtsbuiten van RSC Anderlecht. Voorlopig is hij actief bij de beloften, maar voor hoelang nog?

Wie is Enock Agyei?

Enock Boateng Agyei werd geboren op 13 januari 2005 en is op moment van schrijven 17 jaar oud. De jonge Belg werd tot en met 2015 opgeleid bij RCS Verviers, maar maakte dan de overstap naar RSC Anderlecht. Daar vertoeft hij samen met zijn tweelingsbroer Ebenezer Agyei, die voorlopig nog voor de U18 uitkomt. Enock Agyei speelt met het rugnummer 72 en heeft al een marktwaarde van 450.000 euro. Opvallend: hij speelt met de naam 'Boateng' op zijn shirt, een eerbetoon aan zijn overleden moeder.

RSCA Futures

Enock Agyei maakt dit seizoen deel uit van de RSCA Futures, de beloftenploeg van Anderlecht, die momenteel op een negende plek staat in 1B. In vijftien wedstrijden scoorde de rechtsbuiten drie keer en gaf hij één assist. Aan het kanon stond hij tegen Dender, Jong Genk en RWDM. Alle drie zijn goals scoorde hij trouwens in zijn laatste vijf wedstrijden, hij is dus in bloedvorm. Aanvankelijk kreeg Agyei vooral een plek centraal op het veld, als spits of aanvallende middenvelder, maar zijn rol op de flank ligt hem beter. Wanneer krijgt hij zijn kans in de A-ploeg?

Belgisch jeugdinternational

Enock Agyei is ook een Belgisch jeugdinternational. Hij maakt deel uit van de Belgische U18, onder leiding van Wesley Sonck. Daar speelde hij in september al tegen de Faeröer, Nederland en Engeland. Eerder kwam de Belgische rechtsbuiten uit voor de U17 en de U15. Zo scoorde hij op 29 maart 2022 nog een hattrick tegen de U17 van Bosnië. Opvallend: in de zomer van 2022 stond hij nog in de belangstelling van Burnley, de ploeg van Vincent Kompany. In samenspraak met zijn familie ging hij daar echter niet op in.

Enock Agyei scoorde begin december tegen Jong Genk

En begin 2022 nog een hattrick tegen de U17 van Bosnië: 

Ook interessant