Wie is Wesley Sonck?

Wie is Wesley Sonck? 

Wesley Sonck werd geboren op 9 augustus 1978 te Ninove. Zijn professionele voetbalcarrière startte in 1996 bij RWDM en eindigde in 2014 bij Appelterre-Eichem. Hij speelde voor onder andere KRC Genk, Ajax en Borussia Mönchengladbach. Nu is Wesley Sonck trainer van de Belgische U19 en ook commentator bij Eleven Sports en bij de Container Cup. 

Hoe oud is Wesley Sonck? 

In de zomer van 2022 zal Wesley Sonck 44 jaar worden. 

Bij welke clubs heeft Wesley Sonck gevoetbald? 

Wesley Sonck begon zijn carrière in 1996 bij RWDM en speelde daarna nog respectievelijk twee en drie jaar voor Germinal Beerschot en KRC Genk. Nadien vertrok hij naar Ajax, waar hij onder meer ploegmaat werd van Ibrahimović, Sneijder en van der Vaart. Na één jaar Ajax en 34 gespeelde wedstrijden vertrok hij naar het Duitse Borussia Mönchengladbach.

In twee jaar Duitsland kon hij niet echt overtuigen en hij keerde in 2007 terug naar België, meerbepaald naar Club Brugge. Hij speelde 72 wedstrijden voor de West-Vlamingen en scoorde 27 keer. Nadien was hij ook nog actief bij Lierse en Waasland-Beveren. In het seizoen 2013/2014 sloot hij zijn voetbalcarrière af bij Appelterre-Eichem. 

Was Wesley Sonck ooit Rode Duivel? 

Ja, in de periode van 2001 tot 2010 speelde hij 55 interlands en daarin was hij 24 keer trefzeker. Robert Waseige liet hem debuteren tegen Letland. Zijn eerste doelpunt maakte hij enkele dagen later tegen San Marino. 

Bij welke clubs speelde Wesley Sonck in de jeugd? 

Hij speelde negen jaar bij zijn plaatselijke club KVK Ninove en ook nog twee jaar bij RWDM, waar hij ook zijn debuut op het hoogste niveau mocht maken. 

Van welke ploeg is Wesley Sonck trainer? 

Wesley Sonck is momenteel trainer van de U19 van België. Helaas konden ze zich niet plaatsen voor het aankomende EK. 

Won Wesley Sonck ooit de Gouden Schoen? 

Ja, in zijn periode bij KRC Genk won hij in 2001 de Gouden Schoen. Daarnaast werd hij in 2002 ook verkozen tot Profvoetballer van het Jaar. 

Werd Wesley Sonck ooit landskampioen in België? 

Bij KRC Genk werd hij kampioen van België in 2002. 

Hoeveel wedstrijden speelde Wesley Sonck in zijn carrière? 

In zijn hele carrière speelde Wesley Sonck 457 wedstrijden en daarin scoorde hij 194 doelpunten. 

Presenteert Wesley Sonck de Container Cup? 

Samen met de Pedro Elias verzorgt Wesley Sonck het livecommentaar van de Container Cup

Is Wesley Sonck analist? 

Ja, geregeld zien we Wesley Sonck op maandagavond aan de Extra Time-tafel schuiven. Daar geeft hij zijn kijk op het afgelopen voetbalweekend. Het kan ook gebeuren dat hij donderdagavond analist is voor Sporza, wanneer de Belgische ploegen Europees moeten spelen. 

Is Wesley Sonck commentator? 

Ja, tegenwoordig is Wesley Sonck actief als co-commentator bij Eleven Sports. Hij doet meestal wedstrijden van de Jupiler Pro League, maar af en toe doet hij ook internationale wedstrijden. 

Heeft Wesley Sonck een vriendin? 

Sinds 2016 is Wesley Sonck samen met Virginie Van Mol en samen vormen zij een nieuw samengesteld gezin met vijf kinderen. 

Wie is de dochter van Wesley Sonck? 

Amy Sonck is de prachtige dochter van Wesley Sonck. Zij heeft een Instagramaccount met bijna 180.000 volgers. Via deze link kom je alles te weten over Amy Sonck. Daarnaast heeft de trainer van de U19 ook een zoon (Jason), die enorm hard lijkt op zijn vader. Jason is minder gekend dan Amy, maar wat heeft hij veel mee van zijn vader zeg... Precies twee druppels water!

Doelpunten Wesley Sonck

Wesley Sonck is een geboren doelpuntenmaker. Hieronder zie je enkele van zijn mooiste doelpunten in clubverband, maar ook bij de Rode Duivels. Genieten maar!