TREURIG! 31-jarige ex-toptransfer van RSCA hangt zijn schoenen officieel aan de haak

Gohi Bi Cyriac kwam in 2009 over van het Ivoriaanse ASEC Mimomas en moest de nieuwe aanvalsleider worden van Standard. Toen was de snelle spits nog maar negentien jaar, dus zijn echte doorbraak kwam pas een jaar later. Samen met Mémé Tchité werd Cyriac een gevreesd koningskoppel in de Jupiler Pro League, waarna Anderlecht hem in 2012 kwam wegplukken voor €2 miljoen. Daar was heel wat om te doen, want het blijft een pijnlijke overgang. Maar sindsdien is het eigenlijk nooit meer écht goedgekomen. Tien jaar later zagen we Cyriac dit seizoen spelen in Eerste Nationale, maar ook dat liedje is nu ten einde. Cyriac hangt zijn schoenen namelijk aan de haak.

Cyriac

Cyriac verzamelde tussen 2009 en 2012 66 matchen voor Standard. Daarin kwam hij achttien keer tot scoren en was hij elf keer aangever. Cyriac kende na zijn Brussels avontuur wel nog een goeie periode aan de Kust: bij KV Oostende vond hij 21 keer de weg naar de netten. Er volgden nog omzwervingen bij Fulham en enkele Turkse ploegen, maar dat werd geen succesverhaal. 

URSL Visé

Sinds de zomer van 2021 speelde de voormalig Ivoriaans international in Eerste Nationale, bij URSL Visé. De Luikse ploeg speelde een dikke tien jaar geleden nog in Vierde Provinciale, maar klom doorheen de jaren gestaag omhoog in de reeksen. Momenteel zijn ze actief in Eerste Nationale en daar zijn ze toch een middenmotor. Na vijftien speeldagen verzamelden ze 21 punten en bekleden daarmee een achtste plaats in het klassement. Een grote bijdrage kon Cyriac helaas nooit leveren. De sportieve cel geraakte niet overtuigd van zijn kwaliteiten en zo besloot Cyriac deze week om te stoppen met voetballen. Dat kondige de Ivoriaan aan op zijn Instagram. Een abrupt einde aan een zeer veelbelovende carrière.

Cyriac (ex-Anderlecht) stopt met voetballen

Ook interessant