Sneller dan Kyle Walker en co? Straffe JPL-revelatie brak ooit records op sprinttests bij... Man City!

Dat Cercle onder nieuwe coach Dominik Thalhammer uitpakte met een heuse remonte in het klassement hadden ze onder andere te danken aan Rabbi Matondo. De Welshman, die mag rekenen op interesse van Club Brugge, trof afgelopen seizoen in totaal tien keer raak en gaf twee assists. Vooral met zijn pijlsnelle rushes op de linkerflank deed hij heel wat teams pijn. Wist je trouwens dat de jongeling ooit meetrainde bij Manchester City onder Guardiola? Ook daar waren ze toen verbluft door de snelheid van Matondo.

Matondo record sprinttests

Rabbi Matondo is geboren in Liverpool, maar is wel degelijk een Welshman. Hij maakte vorige week zelfs indruk tijdens zijn invalbeurt met de nationale ploeg. Opgeleid werd hij in de jeugd van Cardiff City. Daar haalde het grote Manchester City, waarmee De Bruyne onlangs naast de 'speler van het jaar'-trofee greep, hem in 2016 al weg. Hij werd er bij de U18 gestald. Hij maakte al snel indruk en wat later mocht hij zelf meetrainen met de A-kern. Daar waren ze verbaasd door één iets: zijn enorme snelheid. Volgens Het Nieuwsblad liep Matondo de 20 metersprint in een knaltijd van 2,62 seconden, waarmee hij alle records van de tabellen liep in Manchester. Een sprintcarrière gemist?

Rabbi Matondo

Matondo doorliep dus enkele jeugdreeksen in Manchester City en over de A-kern van de Citizens deed hij overlaatst zijn verhaal: "In 2018 mocht ik van Guardiola een korte periode meetrainen met de A-kern. Met Kompany, met Agüero, met De Bruyne, allemaal City Legends. Guardiola peperde de jongeren in dat ze de beste versie van zichzelf moesten zijn om op te boksen tegen die vedettenparade. Hoe kort ook, die paar weken dat ik mocht werken onder de beste coach van de wereld had ik voor geen geld willen missen."

Rabbi Matondo (Cercle Brugge) trainde nog onder Guardiola bij Manchester City

Ook interessant