Wat een sprookje! Twee jaar geleden nog in 3e Nationale, volgend seizoen bij topclub in JPL

Volgend seizoen speelt Beerschot in de tweede afdeling en dat zorgt voor heel wat beweging binnen de club. Veel spelers achten zich te waardevol om af te zakken en kiezen er daarom voor om de overstap te maken. Vorige week raakte bekend dat Raphael Holzhauser wellicht de overstap zal maken naar OH Leuven, en dit heeft duidelijk wat in gang gezet. David Mukuna Trouet, een twintigjarig talent van Beerschot zal komend seizoen voor de beloften van AA Gent uitkomen. De vraag is hoeveel er nog zullen volgen. 

David Mukuna Trouet

Mukuna Trouet werd opgeleid bij Lierse, maar brak daar nooit door. Hij besloot dan maar om naar Walhain in Derde Nationale te trekken. In 2020 sloot hij aan bij de beloften van Beerschot na een geslaagde testperiode. In oktober van dat jaar mocht hij al meetrainen met de A-kern van Beerschot. Daar maakte de 20-jarige spits voldoende indruk en Beerschot bood de jonge spits een profcontract aan. De spits van 1m92 is de kleinzoon van Léon Mokuna, één van de eerste Afrikaanse voetballers op de Belgische velden.

AA Gent

Bij Gent zal Mukuna Trouet uitkomen voor het beloftenelftal. “David is een beloftevolle, grote en sterke spits met veel diepgang en snelheid”, laat AA Gent via het clubkanaal weten. “Een typische nummer negen die heel aanwezig is in de zestien en makkelijk tot scoren komt”. Een grote stap voor een jongen die twee jaar geleden nog in Derde Nationale speelde. 

David Mukuna-Trouet van derde nationale naar gent

Ook interessant