Goaltjesdief! Ex-JPL-speler is nu topschutter in 2e Nationale, 22 goals in 26 matchen

Ken jij Jordy Peffer al? De 25-jarige aanvaller is momenteel topschutter in Tweede Nationale B. Bij Lyra-Lierse scoorde hij dit seizoen al 22 keer in 26 wedstrijden. Hij zorgt ermee voor dat Lyra-Lierse momenteel op een tweede plaats staat in Tweede Nationale B en dus nog kans maakt om te promoveren. Jordy Peffer speelde ooit zeven wedstrijden in de Jupiler Pro League.

Jordy Peffer

Jordy Peffer begon zijn carrière bij de jeugd van Anderlecht, maar in 2012 maakte hij de overstap naar de jeugd van KV Mechelen. Daar schopte hij het tot de A-kern en op 4 april 2017 mocht hij in een wedstrijd tegen Anderlecht zijn debuut maken in de Jupiler Pro League. Later dat seizoen kwam hij in play-off 2 nog zes keer in actie en wist hij zelfs één keer te scoren. In 2017 volgde dan een uitleenbeurt naar Westerlo in 1B. De aanvaller speelde er achttien wedstrijden, maar kon daarin niet scoren. 

Lyra-Lierse

In 2018 volgde er nieuwe uitleenbeurt voor Jordy Peffer. Deze keer ging hij naar Dessel Sport, dat in Eerste Nationale uitkwam. Hij speelde er dertien wedstrijden, maar kon opnieuw geen enkele keer scoren. Hij maakte het seizoen bij Dessel Sport niet vol en koos voor een uitleenbeurt aan Lyra-Lierse, dat toen in Derde Nationale speelde. Daar slaagde de aanvaller wel. In zijn eerste seizoen scoorde hij direct acht keer in tien wedstrijden. Lyra-Lierse besloot dan om hem definitief over te nemen. In 2020 kon hij samen met geel-zwart promoveren naar Tweede Nationale. Sinds 2019 scoorde Jordy Peffer 36 keer in 39 wedstrijden voor Lyra-Lierse. Wat een kanjer!

Jordy Peffer topschutter in Tweede Nationale B