Deze Franse ploeg speelt al 18 jaar in Eerste Klasse... maar staat nu op rand van degradatie

Saint-Étienne speelt de laatste achttien jaar onafgebroken in Ligue 1, de hoogste voetbalafdeling in Frankrijk. Het won ook al tien keer de titel, maar dit seizoen loopt het zeer stroef. Afgelopen weekend verloor het nog met 2-4 van Marseille, waardoor ze maar niet weggeraken uit de degradatiezone. Momenteel staat Saint-Étienne op een achttiende plaats in het klassement en als ze zich niet snel herpakken, dreigt de degradatie.

Saint-Étienne

De club in groen en wit werd opgericht in 1920 en speelt zijn thuiswedstrijden in het Stade Geoffroy-Guichard. Eind jaren 60 tot halverwege de jaren 70 behaalde de club zijn grootste successen, waaronder diverse landstitels en Europese glansprestaties. Saint-Étienne is recordkampioen in Frankrijk met tien landstitels.

Ligue 1

Saint-Étienne streed de afgelopen jaren telkens mee voor de Europese plaatsen, maar dit seizoen moeten ze strijden tegen degradatie. Het staat momenteel pas derde laatste en als ze op deze plaats zouden eindigen, moeten ze play-offs spelen om degradatie te voorkomen. Ze hebben nog acht wedstrijden om het behoud veilig te stellen. Sain-Étienne telt vier punten meer dan Metz en Bordeaux, dat virtueel rechtstreeks degradeert. Het behoud is zeker nog mogelijk, want Lorient en Clermont staan slechts één punt voor.

Ook interessant