Eind oktober nog 2de, nu 3 punten boven degradatiezone: Engelse 2de klasser stuikt volledig in elkaar

De Championship, de Engelse tweede klasse, is toch een heel gekke competitie. Niet alleen nemen er 24 ploegen deel en worden er ontzettend veel matchen gespeeld, ook de posities verschuiven zodanig snel dat je het niet meer kan bijhouden. Sommige ploegen zitten in een stijgende lijn, denk maar aan Middlesbrough, terwijl sommige ploegen stevig in verval zijn. En dan kunnen we in de Championship maar aan één ploeg denken: QPR, ofwel de Queens Park Rangers.

Queens Park Rangers

De 'Super Hoops' begonnen uitstekend aan het seizoen. Na zestien speeldagen stonden ze nog tweede met 33/48 en telden ze slechts twee punten minder dan het Burnley van Vincent Kompany. Met één match minder gespeeld, konden ze zelfs nog de leiding nemen. Maar vanaf de achttiende speeldag, pakweg eind oktober, verkeerde het helemaal. QPR verloor de ene match na de andere en kon in 22 wedstrijden slechts drie keer winnen. Ondertussen staan ze achttiende en pas drie punten boven de degradatiezone. Terwijl ze in het begin van het seizoen nog op weg leken naar promotie (en wie weet zelf de titel), moeten ze begin april vrezen voor degradatie. Indien deze vreselijke vormpeil wordt aangehouden, lijkt dat zelfs waarheid te kunnen gaan worden.

Ilias Chair

QPR werd opgericht in het jaar 1882 en speelt haar thuiswedstrijden op Loftus Road in Londen. De club speelde in het seizoen 2014/2015 nog in de Premier League, maar was de laatste jaren telkens actief in de Championship. Meestal in de middenmoot, maar nooit echt met zicht op promotie. Dit jaar lijken ze misschien voor het eerst in twintig jaar te degraderen naar de Engelse derde klasse. Bij QPR speelt trouwens een halve belg: Ilias Chair. Hij is tegenwoordig één van de weinige lichtpuntjes bij de Londense tweedeklasser. Wat een vreselijk contrast met het begin van het seizoen!

QPR verloor acht van haar laatste negen matchen. Uiteraard zijn de fans verre van tevreden! 

Ook interessant