Van clubliefde gesproken: Dit zijn de tien trouwste spelers uit de Jupiler Pro League

Bij Transfermarkt vinden we tal van interessante statistieken over onze Jupiler Pro League terug. Zo komen we bijvoorbeeld te weten wie de trouwste spelers zijn uit onze vaderlandse competitie. Belangrijk: het gaat om het aantal jaren dat de spelers effectief na elkaar bij de club gebleven zijn. Als spelers ooit een transfer hebben gemaakt naar een andere ploeg, dan wordt deze periode niet meer meegeteld. Een overzicht:

1. Olivier Deschacht (Anderlecht) - 17 jaar, 1 maand en 29 dagen
De 37-jarige verdediger mag nu dan wel in de B-kern vertoeven, hij zal er altijd een legende blijven. Met meer dan 17 jaar in Paars-Witte loondienst is hij de meest trouwste speler in onze competitie.

2. Killian Overmeire (Lokeren) - 14 jaar, 8 maanden en 30 dagen
De aanvoerder van Lokeren kent een minder seizoen met zijn ploeg, maar hij is niet van plan om te vertrekken. De 32-jarige middenvelder speelt er al van bij de jeugd en is zo één van de meest loyaalste spelers uit de Jupiler Pro League.

3. Sammy Bossut (Zulte Waregem) - 11 jaar, 8 maanden en 30 dagen
De Belgische doelman schopte het ooit nog tot de Rode Duivels en is zijn ploeg daar heel dankbaar voor. Bossut speelt nu al bijna 12 jaar voor Zulte Waregem en is nog niet meteen van plan te stoppen.

4. Thomas Buffel (KRC Genk)- 8 jaar, 7 maanden en 29 dagen
De West-Vlaamse flankspeler is nu al een dikke acht jaar actief bij KRC Genk en schopte het er tot kapitein. Buffel is enorm belangrijk voor zijn team en lijkt er zijn carrière te gaan afsluiten.

5. Seth De Witte (KV Mechelen) - 7 jaar, 8 maanden en 30 dagen
Terwijl er veel spelers op het punt staan te vertrekken bij de kersverse degradant, is de kans groot dat Seth De Witte nog eventjes blijft voetballen bij Malinwa. De 30-jarige verdediger mag dan misschien zijn niveau niet meer halen, hij blijft heel belangrijk in de kleedkamer.

6. Mijat Maric (Lokeren) - 7 jaar, 8 maanden en 30 dagen
De 33-jarige verdediger voetbalt nu al een tijdje voor Sporting Lokeren en is er onsterfelijk geworden. De Zwitserse kapitein is er de vaste penaltynemer en lijkt dat nog eventjes zo te blijven.

7. Martos (Charleroi) - 7 jaar, 2 maanden en 29 dagen
De Spaanse verdediger blijft elk seizoen opnieuw trouw aan zijn ploeg en dat verdient respect. Bij Charleroi is hij enorm belangrijk achterin en moet hij nu proberen te schitteren in Play-Off 1.

8. Michiel Jonckheere (KV Oostende) - 6 jaar, 8 maanden en 30 dagen
De middenvelder van KVO is dit seizoen niet echt een basisspeler, maar dat is in het verleden al anders geweest. Jonckheere is nog maar 28 en kan misschien wel een legende worden bij de kustploeg.

9. Lior Refaelov (Club Brugge) - 6 jaar, 8 maanden en 30 dagen
We moeten toegeven dat Refaelov zelden aan de bak komt, maar het is toch knap dat de middenvelder nog steeds trouw aan zijn club blijft. Benieuwd hoe ver zijn loyaliteit hem nog brengt.

10. Parfait Mandanda (Charleroi) - 6 jaar, 7 maanden en 29 dagen
Bij Charleroi lopen er heel wat onmisbare pionnen rond en dat is bij Mandanda niet anders Hij is enorm belangrijk in de kleedkamer en loopt er nu al bijna zeven jaar rond.