OP TERUGWEG? 7 jaar geleden nog in Tweede Klasse, nu kans op promotie in ... 4e Provinciale

Ken je KVV Coxyde nog? De ploeg speelde in 2015 nog in Tweede Klasse, maar sinds 2017 schreef het geen eerste ploeg meer in en in 2018 volgde er een fusie met het nabijgelegen KVV Oostduinkerke. Zo werd KVV Koksijde Oostduinkerke geboren. Zij komen tegenwoordig uit in Vierde Provinciale A van West-Vlaanderen. Met een vierde plaats in het klassement doen ze nog mee voor de eindronde.

KVV Coxyde

KVV Coxyde werd in 1934 opgericht en kreeg het stamnummer 1934 toegewezen. Het speelt haar thuiswedstrijden in het Henri Houtsaegerstadion, een stadion met een capaciteit van 2.500 toeschouwers. KVV Coxyde speelde heel lang in de provinciale reeksen, maar in 2008 kon de West-Vlaamse ploeg voor het eerst promoveren naar de nationale reeksen. Het eerste seizoen in Vierde Klasse werd het meteen kampioen.

Het speelde dan zes jaar in Derde Klasse, tot het in 2015 opnieuw kampioen werd en zo mocht promoveren naar Tweede Klasse. Het avontuur in Tweede Klasse duurde maar één jaar, want de ploeg degradeerde onmiddellijk. Na een teleurstellend seizoen in Eerste Nationale, besloot Coxyde in 2017 om geen eerste ploeg meer in te schrijven.

KVV Koksijde Oostduinkerke

In 2018 volgde er een fusie tussen KVV Coxyde en KVV Oostduinkerke. Het nam het stamnummer van Oostduinkerke over, maar ze spelen wel de thuiswedstrijden in het oude stadion van KVV Coxyde. De ploeg moest wel opnieuw beginnen in Vierde Provinciale. Dit seizoen doet het vlot mee met de top. Na 28 speeldagen wonnen ze achttien keer, speelden ze vier keer gelijk en verloor het slechts zes keer. Goed voor een totaal van 58 punten en een vierde plaats in het klassement. Bovendien kunnen ze nog steeds meedoen aan de eindronde om te promoveren naar Derde Provinciale.