Wie is Ngal'ayel Mukau, 18-jarig toptalent van KV Mechelen dat al debuteerde in 1A dit seizoen?

KV Mechelen staat al sinds jaar en dag bekend als een jeugdacademie van bijzonder hoog niveau. De laatste jaren passeerden er heel wat leuke spelers hun jeugdrangen. Denk maar aan Anass Zaroury - die het fantastisch doet bij Burnley - of Jupiler Pro League-revelatie Arthur Vermeeren. Ook dit seizoen moet coach Steven Defour het heel vaak doen met jonge gasten. Eerder kreeg Frederic Soelle Soelle al zijn kansen, de laatste weken is het de beurt aan Ngal'ayel Mukau. Leer hem hier wat beter kennen.

Wie is Ngal'ayel Mukau KV Mechelen?

Ngal'ayel Mukau is een Belgische, actieve voetballer van KV Mechelen die voornamelijk speelt voor Jong KV Mechelen in Tweede Nationale. Mukau is geboren op 3 november 2004 en werd even geleden dus achttien jaar. Tot speeldag dertien was Mukau als defensieve middenvelder een vaste waarde bij de beloften van De Kakkers, maar de laatste weken haalt hij steevast de selectie van de eerste ploeg. Op 8 januari 2023 maakte de youngster zijn debuut in de Jupiler Pro League, tegen Zulte Waregem. Defour geeft hem veel vertrouwen, want in de recentste vijf wedstrijden mocht hij altijd invallen.

Ngal'ayel Mukau nationale jeugdreeksen

Mukau wordt bij het Mechelse bestuur aanzien als een groot talent. Zo iemand willen ze uiteraard in de rangen houden. Mukau tekende in de zomer van 2022 zijn eerste profcontract Achter de Kazerne. Het gaat over een overeenkomst van twee jaar, met optie op een extra jaar. Mukau maakte in 2022 overigens ook zijn debuut in de nationale jeugdreeksen. Coach Thierry Siquet liet hem in mei achttien minuten opdraven met de Belgische U18 in de oefeninterland tegen Duitsland.