Waanzinnig verhaal: VOLLEDIG geflopt in JPL, daarna Spaans international én uitblinker La Liga

Ken je Jonathan Viera nog? De Spaanse middenvelder speelde ooit zeven matchen voor Standard, en kon toen niet overtuigen. Hij werd echter daarna wel een uitblinker in LaLiga bij Las Palmas én werd zelfs éénmaal opgeroepen voor het Spaanse nationale elftal. Wie had dat ooit verwacht?

Jonathan Viera

Jonathan Viera begon zijn professionele voetbalcarrière bij Las Palmas, waar hij tevens ook geboren is. Hij verliet Las Palmas voor het grote Valencia in 2012, maar kon er nooit doorbreken. Hij werd dan ook meerdere keren uitgeleend aan verschillende ploegen, een één van die ploegen was Standard

Standard

De toen 25-jarige Spaanse middenvelder werd door de Belgische vicekampioen op 1 september overgenomen. Hij tekende toen een contract voor twee seizoenen, maar kon op Sclessin nooit overtuigen. Hij werd dan maar verpatst aan de club waar het voor hem allemaal begon, Las Palmas. Daar werd Viera een echte ster.

China

Na drie jaar bij de club van zijn hart maakte hij voor elf miljoen euro de overstap naar het Chinese Beijing Guoan. Hij gaf toe dat het puur voor financiële doeleinden was. 

Las Palmas

Vorige zomer keerde de 32-jarige middenvelder voor de derde keer terug naar Las Palmas, weliswaar nu in Tweede Klasse. Tot op heden speelt Viera er nog en is hij er erg geliefd door de fans.  

Jonathan Viera las palmas standard

Ook interessant