HOE?! Bekende ex-JPL-speler pakte al 3(!) keer rood in 5 matchen, 11e keer uitgesloten in carrière

Ken je Dante nog? De Braziliaanse centrale verdediger speelde ooit 115 wedstrijden in de Jupiler Pro League bij Standard en Charleroi. Momenteel is de 38-jarige verdediger bezig aan zijn zesde seizoen Bij OGC Nice in de Ligue 1. Dante is er een echte sterkhouder, als hij niet geschorst is tenminste. Hij pakte in de laatste vijf wedstrijden namelijk al drie keer rood.

Dante

Dante Bonfim Costa Santos of kortweg Dante begon zijn carrière in zijn thuisland bij EC Juventude. Zijn Europese carrière begon hij bij Lille OSC, waar hij nauwelijks aan spelen toe kwam. Charleroi merkte dit op en nam de Braziliaan over voor slechts 100.000 euro. Door zijn goede prestaties kon hij in de winterstop van het seizoen 2006/2007 een contract tekenen bij Standard. Bij de Rouches speelde Dante in totaal 88 keer en werd hij in die periode landskampioen en mocht hij ook de Supercup in de lucht steken. 

In december 2008 vertrok Dante naar het Duitse Borussia Mönchengladbach en vier jaar later maakte hij de overstap naar het grote Bayern München. Bij de Rekordmeister won hij maar liefst negen prijzen in drie jaar tijd. In de zomer van 2016 verhuisde de toen 32-jarige verdediger naar Nice, waar hij tot op de dag van vandaag nog altijd speelt. 

Rood

Dit seizoen zat de dertienvoudige international al drie wedstrijden noodgedwongen aan de kant. Hij pakte twee keer rechtstreeks rood en één keer twee gele kaarten in een wedstrijd. Dante is de eerste speler van Nice in 30 jaar die drie maal rood pakt in één enkel seizoen.

dante nice

Laatste rode kaart

Ook interessant