Onthuld! Bayat chanteerde ex-makelaar Oulare om transfer te regelen: "Stonden voor blok."

Het laatste woord rond het Belgisch voetbalschandaal is nog lang niet gezegd. Nu komt ook ex-makelaar van Obbi Oulare, Daniel Kimoni, af met een straf verhaal omtrent de veelbesproken spelersmakelaar Mogi Bayat.

In de zomer van 2015 kiest Club Brugge voor Leandro Pereira en Jelle Vossen, wat de blessuregevoelige Obbi Oulare overbodig maakte. Daniel Kimoni en Stijn Haeldermans, Obbi's makelaars, moeten voor een oplossing zorgen. Tot Kimoni 1 september telefoon kreeg van Bayat: "Mogi zei dat er een oplossing was om Obbi naar Watford te loodsen. Hij kende heel Obbi's contract, en wie welke percentages mocht verwachten. Hij kreeg een exclusief handelingsmandaat van Watford; ik dacht bijna dat hij sportief directeur van hen was."

Bayat regelde uiteindelijk de deal van 8 miljoen, maar Kimoni en Haeldermans moesten hun percentages afstaan. "Chantage; we stonden voor blok. Ik tekende de deal tegen mijn zin, want ik wist dat het niet goed was voor Obbi; zijn trainer kende hem niet eens."

3 jaar later is Obbi Oulare nog altijd eigendom van Watford, dat hem uitleent aan Standard. Ook daar blijft zijn blessuregevoeligheid hem parten spelen.