FIFA 18: Deze spelers hebben de grootste groeimarge (waaronder één Belg en één Anderlecht-speler)

Naast het enorm succesvolle Ultimate Team is op FIFA 18 de Career Mode het meest populair. Dit speltype biedt de mogelijkheid om via scouts jonge spelers te contracteren die een groot potentieel hebben. Van alle CL-teams die dit seizoen in aan de bak zijn geweest, zetten we de spelers met het grootste potentiële ratingmarge op een rij. 

Emmanuel Sowah - RSC Anderlecht (+13)

De 19-jarige Ghanees kwam dit seizoen amper aan de bak bij Anderlecht, maar aangezien hij nog enorm jong is kan hij nog alle kanten op. Ook op FIFA, met een potentiële rating van 76, kan hij uitgroeien tot een enorm complete rechtsachter.

Cengiz Ünder - AS Roma (+9)

Deze middenvelder is nog maar 20 jaar en probeerde zich dit seizoen op te werken tot basisspeler. Zijn potentiële rating wordt geschat op 83. 

Carles Alena - FC Barcelona (+16)

Als vaste basisspeler in het B-team weet Carles Alena zich te vermaken in Spanje. Met een rating van 71 bij een leeftijd van 19 jaar is dit garantie op een topcarrière. Een potientiële rating van 87 staat hem dan ook niet mis.

Christian Früchtl - Bayern München (+21)

Een ware revelatie: deze 17-jarige Duitser heeft nu al een rating van 65. Niet veel mensen zullen het hem nadoen. Met nog een lange carrière te gaan als doelman is hij op de goede weg: zijn potentiële rating bedraagt 86.

Utku Yuvakuran - Besiktas (+16)

Deze 19-jarige doelman werd nog niet geselecteerd, maar is ook op goede weg om zich naar de top te werken. Zijn potentiële rating wordt geschat op 79.

Christial Pulisic - Borussia Dortmund (+11)

De ideale speler voor in je Ultimate Team: snel, dribbelvaardig, een goede pass ... Maar vooral: hij is jong. Erg jong. Met een leeftijd van 19 jaar is hij een van de jongste spelers met zo'n hoge rating. Niet verrassend zou zijn rating dan ook stijgen naar 89.

Kouassi Eboue - Celtic (+14)

Dit seizoen sukkelde hij wat met een enkelblessure, maar hij levert normaal een groot aandeel aan het team. Met een leeftijd van 19 jaar en een potentiële rating van 81 wacht hem een mooie toekomst.

Dujon Sterling - Chelsea (+20)

De jonge rechtsachter van The Blues wist zich wegens de sterke concurrentie nog niet in het team te loodsen, maar is ongetwijfeld op de goede weg om een van de beste rechtsachters ter wereld te worden met een potentiële rating van 82.

Fedor Chalov - CSKA Moscow (+13)

De jonge Rus heeft alles in huis om uit te groeien tot dé spits van het nationale elftal. Zijn potentiële rating is 83.

Blas Riveros - FC Basel (+16)

De snelle linksachter is een vaste waarde in Basel en is nog volop aan het groeien als voetballer. Binnen enkele jaren een rating van 84?

Diogo Dalot - FC Porto ( +15)

Deze portugees is vaste waarde in het B-team van Porto en speelde ook mee in de UEFA Youth League. Hij zou een rating van 83 krijgen.

Emil Hansson - Feyenoord (+16)

Bij de beloften grijpt hij momenteel met beide handen zijn kans. Met een rating van 80 zou de A-ploeg hem niet kunnen negeren, toch?

Rodrigo Bentancur - Juventus (+15)

Hij speelde al in de Champions League en krijgt ook meer en meer speelminuten in de Serie A. Niet makkelijk met concurrenten zoals Pjanic... Zit een potentiële rating van 84 hier voor iets tussen?

Trent Alexander-Arnold - Liverpool (+17)

Eén van de revelaties bij Liverpool. Een potentiële rating van 85...

Ben Woodburn - Liverpool (+22)

Deze linksvoor heeft een enorme progressiemogelijkheid, en naast zijn idolen van bij Liverpool zou een 85-rating hem niet verkeerd staan. 

Brahim Diaz - Manchester City (+19)

Met Kevin De Bruyne als rechtsreekse concurrent is het zo goed als onmogelijk om in het team te komen, maar als voorbeeld is het niet slecht. Met een potentiele rating van 85 komt hij aardig in de buurt om De Bruyne angstzweet te laten produceren.

Marcus Rashford - Manchester United (+11)

Vaste waarde in de selectie van José Mourinho en hét voorbeeld van jongelingen die vroeg de top willen bereiken. Een potentiële rating van 90 is dan ook niet onterecht.

Jordi Mboula - AS Monaco (+17)

Samen met Youri Tielemans probeert hij voor het mooie weer te zorgen in Monaco, en in de UEFA Youth League toonde hij meteen wat hij waard was. Een potentiële rating van 85 is een mooie beloning.

Leandro Nascimento - Napoli (+19)

De man met de voetbalnaam Leandrinho komt niet vaak aan spelen toe, maar wegens zijn leeftijd zal hij nog groeien als speler. Een rating van 84 is zijn deel.

Kylian Mbappé - PSG (+11)

Wie kent hem niet. Met zijn monstertransfer vielen vele monden open voor de amper 18-jarige fransman. Voor een potentiële rating van 94 zou je wel eens 180 miljoen over hebben.

Dayot Upamecano - RB Leipzig (+17)

Deze enorm complete verdediger maakt momenteel indruk bij Leipzig. Hij speelde bijna alles in de Bundesliga én in de Champions League. Hij heeft een - indrukwekkende - potentiële rating van 86.

Theo Hernandez - Real Madrid (+10)

Theo Hernandez heeft wat last gehad van een blessure, maar krijgt normaal geregeld speelminuten in het team van Cristiano Ronaldo. 85 is hier niet misplaatst.

Mariano Konyk - Sevilla (+15)

Hij is vaste waarde in het B-team van Sevilla, en met een rating van 77 binnen enkele jaren zou het A-team hem niet in de kou kunnen laten staan.

Oleg Kudryk - Shakhtar Donetsk (+10)

Hij speelde alles in de UEFA Youth League, en liet een grootse indruk na. Een potentiële rating van 70 is zeker niet mis.

Mile Svilar - SL Benfica (+20)

Een Belg in de lijst! Svilar speelde onder meer in de Champions League tegen Manchester United, maar blunderde daar bij een vrije trap van een ander wonderkind: Marcus Rashford. Er wacht Svilar ongetwijfeld een mooie toekomst in de voetbalwereld met een potentiële rating van 83.

Sylvanus Nimely - Spartak Moscou (+14)

De vinnige spits speelt heel vaak in de basis bij Spartak, en krijgt de kans om zich te ontwikkelen als voetballer. Een potentiële rating van 75 is een mooi begin.

Marcus Edwards - Tottenham Hotspur (+22)

De man met de grootste potentiële stijging: Marcus Edwards. Zijn leeftijd van 18 jaar - en ongetwijfeld ook zijn opmerkelijke haartooi - zorgen voor een indrukwekkende rating van 87. 

BewarenBewaren