Het is beslist: deze twee teams spelen Champions' play-offs!

Cercle Brugge en KAA Gent deden in de eerste helft al wat ze moesten en kwamen allebei op een 2-0 voorsprong. Hierdoor plaatst Cercle Brugge zich voorlopig voor de Champions' play-offs. Gent moet in de tweede helft vooral hopen op een doelpunt van Westerlo tegen Genk. In OHL - KV Mechelen werd er in de eerste helft nog niet gescoord.

Gebeurtenissen tweede helft

We zijn slechts één minuut in de tweede helft tussen Cercle Brugge en RWDM en groen-zwart doet er nog een doelpunt bij. Alan Minda kan van dichtbij binnen trappen. Somers maakt er uiteindelijk ook nog 4-0 van.

Ook Gent maakt snel de 3-0. Gandelman trapt op assist van Tissoudali voorbij Koffi. Gandelman vervolledigt tien minuten later zijn hattrick voor Gent. Gandelman scoort ook de 5-0 en tekent zo voor z'n vierde van de avond!

Tien minuten voor tijd scoort Westerlo de 1-0 tegen een tienkoppig Genk na de rode kaart voor Bonsu Baah. Dit betekent dat Genk buiten de top zes valt en Gent zo virtueel in de Champions' play-offs sluipt. Maar dat is buiten Genk-kapitein Bryan Heynen gerekend. De voorzet van El Khannous bereikt Heynen die de bal voorbij Bolat trapt.

Ook in de vierde wedstrijd zat er gif in het slot. Invaller Nsingi trapt OH Leuven in de 92ste minuut naar de redding. Hierdoor valt Charleroi naar de Relegation play-offs en mist KV Mechelen de Champions' play-offs.

Overzicht

Voor het overzicht: Cercle Brugge eindigt als vijfde door hun overwinning tegen RWDM. De late gelijkmaker van Heynen schenkt Genk een gouden punt dat genoeg is voor plek zes. Gent deed wat het moest door te winnen van Charleroi, maar springt niet over Genk en eindigt zevende. KV Mechelen had het zelf in de hand, maar verliest van OH Leuven en is dus nummer acht. Het doelpunt van Nsingi betekent de redding voor hen. Ze springen over Charleroi, dat Relegation play-offs moet spelen.