Dit zijn de belangrijkste quotes uit de persconferentie van het federaal parket

Zonet was er een persconferentie van het federaal parket omtrent de schandaalpraktijken in het Belgisch voetbal. Dit waren de belangrijkste quotes: 

  • "Het onderzoek bevat aanwijzingen dat spelersmakelaar D.V. (Dejan Veljkovic) in samenspraak met 4 bestuursleden van KV Mechelen rechtstreeks of via bevriende contacten de uitslag zou beïnvloed hebben van die 2 wedstrijden."​
  • "Een derde luik van het onderzoek heeft betrekking op aanwijzingen van private omkoping in het kader van de redding van KV Mechelen. Het onderzoek spitst zich toe op Antwerp-Eupen (de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie) en de wedstrijd KV Mechelen-Waasland Beveren (de laatste speeldag)."
  • "Spelersmakelaar A.B. (Mogi Bayat) zou de transfers van verschillende spelers gemanipuleerd hebben met het oog om de eigen makelaarsvergoedingen te maximaliseren. Daarbij zouden constructies opgezet zijn om deze manipulaties verborgen te houden voor de betrokken clubs en spelers. Hierbij zou hij gebruik maken van de diensten van medeplichtige spelersmakelaars en van rechtspersonen in onder meer Frankrijk, Engeland en Luxemburg."
  • "De Belgische spelersmakelaar D.V. (Dejan Velkjovic) zou meermaals constructies opgezet hebben in samenspraak met KV Mechelen, Racing Genk, Lokeren, Club Brugge en Standard om zichzelf verdoken commissielonen voor zijn activiteiten als makelaar uit te betalen en om spelers voor wie hij optreedt verdoken vergoedingen en verloningen te bezorgen.""In het buitenland is er een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd voor 2 personen"
  • "Tijdens het onderzoek doken aanwijzingen op van mogelijke vervalsing van 2 wedstrijden in de degradatiestrijd tijdens het seizoen 2017-2018.
  • "Bij de huiszoekingen bij voetbalploegen werden verschillende dossiers in beslag genomen en 3 luxehorloges"
  • "In België werden gisteren 28 mensen opgepakt, 22 verschijnen voor de onderzoeksrechter"