In 2021 nog Serie A, nu ALLERLAATSTE in 2e klasse en wellicht nieuwe degradatie ... Belg in de basis!

Niet enkel in onze Belgische Jupiler Pro League wordt er gestreden om het behoud. In de Italiaanse Tweede Klasse strijden nog heel wat clubs om de Serie C te vermijden. Eén van deze teams is Benevento. De Zuid-Italiaanse tweedeklasser staat momenteel allerlaatste in de Serie B met amper 29 punten uit 32 wedstrijden. Opmerkelijk is dat deze club in 2021 nog op het hoogste niveau actief was. Voor de Belg Daam Foulon ziet het er dus niet al te best uit richting volgend seizoen toe. Voor Denzel Jubitana, een andere Belg, loopt het een pak aangenamer in de Griekse Tweede Klasse met elf goals in zestien matchen.

Benevento Calcio historie

In 1929 werd de club opgericht onder de naam 'Associazione Calcio Benevento' en in 2005 werd de club hernoemd naar de huidge naam: Benevento Calcio. De Italiaanse tweedeklasser speelt haar thuiswedstrijden in het Stadio Ciro Vigorito. In 2019/2020 promoveerde de club naar de Serie A. Dat avontuur was echter wel van korte duur, want het jaar daarop eindigde de club op plek achttien in de Italiaanse hoogste klasse. Nog een leuk weetje is dat Fabio Cannavaro er vier maanden trainer was. Hij won wel amper drie van zijn zeventien duels aan het roer van de club van Daam Foulon.

Benevento Calcio Serie B

Het ziet er niet goed uit voor Benevento. Afgelopen weekend verloren ze met 1-3 van degradatieconcurrent SPAL. Enig positief puntje uit die wedstrijd was dat onze landgenoot Daam Foulon zijn eerste treffer van dit seizoen maakte. In de Serie B degraderen de laatste drie teams sowieso en de nummers zestien en zeventien spelen de degradatie play-offs. Als de roodgele club rechtstreekse degradatie wil vermijden, zal het al minstens drie punten moeten inhalen op de club van Radja Nainggolan (SPAL). Met nog zes speeldagen in het vooruitzicht kunnen ze zich zeker en vast nog redden, maar dan zullen ze een pak beter moeten doen dan hun laatste zeven duels. Daarin konden ze amper drie punten pakken. Benieuwd of de hekkensluiter uit de Serie B zich alsnog weet te redden dit seizoen.

Benevento op weg naar Serie C

In 2021 verloren ze nog met 2-0 in San Siro van AC Milan:

Ook interessant