Eintracht Frankfurt-verdediger overwint teelbalkanker en maakt rentree in kwartfinale DFP Pokal: ''Het was zover''

Eintracht Frankfurt-verdediger overwint teelbalkanker en maakt rentree in kwartfinale DFP Pokal: ''Het was zover''

Marco Russ overwon kanker en maakte dinsdagavond zijn rentree voor het Duitse Eintracht Frankfurt. De verdediger mocht in de kwartfinale van de DFP Pokal na tien maanden eindelijk weer speelminuten maken.

"We hadden geen datum gesteld voor een rentree", zo vertelt Russ na afloop tegenover Sky Sports. "De laatste weken heb ik weer volledig met de groep getraind. En vandaag was het zover. Ik heb de hele dag aan dit moment gedacht en had een week gevoel in mijn maag. Maar toen ik aan de zijlijn stond, heb ik simpelweg alleen maar genoten, de spanning was weg. Voor mij was het belangrijk dat iedereen in het stadion was die voor mij belangrijk zijn. Mijn zoon was helaas ziek, maar ik was enorm blij dat mijn vrouw en mijn dochter erbij waren."

Russ kreeg vorig seizoen slecht nieuws na een dopingcontrole. Hij had een hoge hormoonwaarde en onderzoek wees uit dat hij teelbalkanker had. De Duitser stond 285 dagen buitenspel. Eintracht Frankfurt bood hem toch een nieuw contract aan tijdens zijn revalidatie, en nadat hij twee chemotherapies onderging, sloot Russ in januari dit jaar weer aan bij de selectie.