Belgian Red Flames mogen vanavond recordaantal fans verwachten: "Kippenvel op mijn armen"

Om 19u30 werken de Belgian Red Flames hun belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd af tegen Portugal. Momenteel staat onze nationale vrouwenploeg op een tweede plaats in de poule met drie zeges uit evenveel wedstrijden. Het heeft een wedstrijd minder gespeeld dan koploper Italië en kan dus op gelijke hoogte komen als het vanavond wint. Enkel de groepswinnaar stoot door naar de eindronde, de beste vier tweedes (uit zeven groepen) spelen barrages.

Voor deze cruciale wedstrijd mogen de Red Flames rekenen op een recordaantal supporters. Voor de wedstrijd in Leuven zijn er namelijk minstens 7.200 tickets verkocht. Het vorige record dateert van 20 september 2016. Toen waren net geen 6.800 toeschouwers aanwezig tijdens de wedstrijd tegen Engeland (0-2 nederlaag.

De enorme opkomst hebben de speelsters vooral te danken aan hun mooie prestaties van vorige zomer. Toen maakte het flink indruk in de groepsfase van het EK in Nederland, maar moest het net onder doen voor de echte wereldtoppers. "Sinds dat EK is alles veranderd", aldus Janice Cayman in Het Nieuwsblad.

Voor de meeste speelsters wordt de wedstrijd tegen Portugal een unieke ervaring. Het gebeurt zelden dat een vrouwenwedstrijd zoveel toeschouwers trekt en dat hebben ze geweten: "Ik krijg kippenvel op mijn armen bij het horen van het nieuws", klinkt het bij Cayman, terwijl kapitein Aline Zeler ook zeer duidelijk is: "Zo'n publiek achter je hebben staan, dat doet deugd".