Wat denken Hazard, De Bruyne en Courtois over de huidige EK-situatie: "Oefenen tegen grote landen of niet?"

Onze Belgen zullen op het EK 2020 allicht kleine ploegen treffen. Maar moeten we daarom niet gaan oefenen tegen grote ploeg, om het EK te kunnen winnen? Bondscoach Roberto Martinez denkt alvast van niet. Ook Eden Hazard, Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois geven hun mening in HLN.

Eden Hazard

"Als je het EK wil winnen, moet je ook voorbij de grote landen. Ik zou het daarom goed vinden om er tegen enkele te oefenen. Om te zien waar we staan op vlak van kwaliteit. 't Is natuurlijk niet aan mij om dat te beslissen."

Kevin De Bruyne

"Tegen een sterk land oefenen is altijd handig om te zien hoe ver we op dat moment staan. Maar in de aanloop naar het WK hebben we niet echt tegen een sterk land gespeeld en toch was ons WK goed. Kijk, sommigen oefenen liever tegen grote landen, anderen hebben het liever wat gemakkelijker om zo vertrouwen op te doen. Finaal kunnen we niet meer doen dan spelen tegen wie de mensen onderhandeld hebben. We zullen wel zien."

Thibaut Courtois

"Een zwaardere test? Dat zou leuk zijn. Ook voor het publiek - dan krijgt het Koning Boudewijnstadion nog eens een topland te zien. Ik denk trouwens wel dat niet elk land staat te springen om tegen ons te oefenen. Je wil niet verliezen, hé. Bovendien is maart geen ideale periode, want sommige spelers zitten dan nog in de Champions League."