Wie is Jonathan Metdepenninghen, presentator/sportjournalist en stem van Sporza Radio?

Hoewel de journalistieke voetbalwereld dezer dagen nog steeds wordt gedragen door de ietwat oudere medemens, toch zien we op dat vlak een serieuze shift de afgelopen maanden en jaren. Denk maar aan een Yanko Beeckman, die zich in een korte tijd wist op te werken bij Het Nieuwsblad. Ook bij de openbare omroep hebben ze zo hun groeibriljantjes lopen. Maak kennis met Jonathan Metdepenninghen.

Wie is Jonathan Metdepenninghen van VRT?

Jonathan Metdepenninghen is een Belgische journalist die momenteel werkt voor de openbare omroep, VRT. Jonathan is amper 23 jaar, maar toch is hij al erg vaak te horen op de radio. Hij studeerde Economie-Moderne Talen en behaalde daarna ook een bachelor in de Sportjournalistiek aan Howest. Jonathan ging al snel aan de slag in zijn vak: hij werkte meer dan één jaar lang op freelancebasis voor Play Sports van Telenet. Zou was hij de oprichter van de bekende wielerpodcast Vals Plat. In 2021 maakte Jonathan de overstap naar de VRT.

Jonathan Metdepenninghen Sporza Radio en De Tribune

Bij de VRT geloven ze volop in het talent van Jonathan Metdepenninghen. Dat blijkt uit het feit dat hij op z'n nog jonge leeftijd al heel wat mooie stappen omhoog zette. Wat begon als een stage, groeide uit tot een voltijdse baan bij de openbare omroep. Tegenwoordig hoor je Jonathan heel vaak bij Sporza Radio, waar hij tal van Sporza-programma's presenteert. Daarnaast is hij ook de vaste stem en presentator van de bekende VRT-podcast De Tribune, waarin tal van sporten besproken worden. Een man met een mooie toekomst, dat is zeker!

Jonathan werd in 2020 ook verkozen tot winnaar van de Belgodyssee Social Mediaprijs: