DAMN! Als we penalty's niet meetellen is deze Belg de meest scorende verdediger ooit

Van een verdediger wordt niet verwacht dat hij al te veel doelpunten maakt. Toch zijn er heel wat verdedigers die het doel weten te staan. En als we penalty's niet meetellen, is Daniel Van Buyten met 72 doelpunten de meest scorende verdediger ooit. Hij laat zo grote namen zoals Sergio Ramos en John Terry achter zich.

Daniel Van Buyten

Daniel Van Buyten begon zijn carrière bij Charleroi, hij speelde er negentien wedstrijden en scoorde daarin één doelpunt. Na amper één seizoen maakte hij al de overstap naar Standard. Daar werd hij direct een vaste waarde en scoorde hij er negen doelpunten in 71 wedstrijden. Er volgde een transfer naar het Franse Marseille. Hier begon hij zich internationaal in de kijker te spelen. In 98 wedstrijden scoorde de verdediger vijftien doelpunten. Na drie seizoenen besloot hij om naar Duitsland te trekken en bij Hamburg te tekenen. Op twee seizoenen tijd speelde hij er 84 wedstrijden en scoorde hij er tien doelpunten.

Zijn goede prestaties leverden hem een transfer op naar het grote Bayern München. Daar kende hij zijn beste periode uit zijn carrière. Hij speelde in totaal 239 keer voor de 'Rekordmeister' en scoorde daarin 28 doelpunten. Daniel Van Buyten kwam ook 85 keer in actie voor de Rode Duivels en hij scoorde tien doelpunten voor de nationale ploeg. Een echte legende!

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link