Meer aan de hand? Vertenten floot ook deze beruchte degradatiematch met KVM in de hoofdrol

Bij KV Mechelen en Waasland-Beveren worden ze beschuldigd van matchfixing. Ook scheidsrechter Bart Vertenten zit in nauwe schoentjes. Het zou gaan over de degradatiestrijd van afgelopen seizoen, waar ze bij Malinwa er alles aan deden om in 1A te blijven. Zo zou er bij de wedstrijden Antwerp-Eupen en KV Mechelen-Waasland-Beveren gefixt zijn. Opvallend: ook in 2015 vond er een heel dubieuze wedstrijd plaats onderin het klassement.

Het gaat om de match tussen Cercle Brugge en KV Mechelen op 15 maart 2015 (speeldag 30). Groen-Zwart moest winnen en hopen dat concurrent Waasland-Beveren niet hetzelfde deed tegen Lokeren, anders was PO3 een feit. Cercle stond tot enkele minuten voor tijd 2-0 voor, maar toch verloren ze de match nog met 2-3. In enkele minuten tijd vielen er drie doelpunten; twee van Wolski en één van Veselinovic vanop de stip (waar Dussenne rood voor kreeg). Scheidsrechter van dienst: Bart Vertenten. 

Heel verdacht allemaal, want bij winst van KV Mechelen zou Waasland-Beveren in de Jupiler Pro League blijven. Zouden ze hun nauwe samenwerking toen ook al eens eerder in de praktijk uitgevoerd hebben? Het ergste aan de wedstrijd tussen Cercle en Malinwa was misschien niet de totale ommekeer op het einde van de wedstrijd, maar 2-1 die er nooit had mogen vallen. Wolski stond duidelijk buitenspel. Herbekijk de samenvatting hier:

De duidelijke buitenspelfase bij de 2-1 in minuut 89