3de degradatie op rij? Ex-tweedeklasser staat 'alweer' voorlaatste in 2de provinciale met 3/21

We zien het wel vaker: clubs die ooit hoge toppen scheerden in het voetbal, maar in de loop der jaren helemaal wegzakten. SKN Sint-Niklaas kunnen we helaas onder die noemer plaatsen. In een niet zo ver verleden speelden ze nog in Tweede Klasse, maar ondertussen zijn ze weggezakt naar Tweede Provinciale. Daar zijn ze opnieuw vreselijk aan het nieuwe seizoen begonnen met 3/21. Volgt opnieuw een degradatie? Dat zou dan al de derde keer op rij zijn...

SKN Sint-Niklaas eerste zege in jaar tijd

SKN Sint-Niklaas beleefde in 2022-2023 een horrorseizoen. Na de degradatie uit Derde Nationale het jaar eerder, zou je denken dat Eerste Provinciale hen meer zou liggen. Dat bleek niet waar te zijn: Sint-Niklaas eindigde moederziel alleen laatste met nul punten. Aanvankelijk werd het seizoen in Tweede Provinciale nog degelijk gestart, zo wonnen ze op speeldag twee met 4-3 van White Boys. Toen hun eerste zege sinds 16 april 2022. Helaas heeft die zege de Oost-Vlamingen geen boost gegeven, want de volgende vijf wedstrijden gingen allemaal verloren. 3/21 en een voorlaatste plek is het pijnlijke gevolg. Een serieus contrast met KSC Wielsbeke dat het momenteel uitstekend doet in Derde Nationale!

SKN Sint-Niklaas

SK Sint-Niklaas werd pas in 1993 opgericht als Football Club Nieuwkerken, het kreeg het stamnummer 9264 toegewezen. Als pas opgerichte ploeg moesten ze uiteraard in Vierde Provinciale starten. Het kende veel succes en amper acht jaar later mochten ze al aantreden in Vierde Klasse. In 2003 promoveerde het zelfs naar Derde Klasse en tegelijk werd de clubnaam gewijzigd naar Football Club Nieuwkerken Sint-Niklaas.

In 2008 kondigde FCN Sint-Niklaas in het stadhuis van Sint-Niklaas aan de pers een naamsverandering aan in Sportkring Sint-Niklaas (SK Sint-Niklaas), wat verwees naar het vroegere Sint-Niklase SK, dat in 2000 was verdwenen. Sportkring Sint-Niklaas nam ook de geel-blauwe kleuren van die vroegere club over. In 2011 kon Sint-Niklaas promotie afdwingen naar Tweede Klasse, daar verbleef de club twee seizoenen.

Verval SKN Sint-Niklaas

Na de degradatie uit Tweede Klasse volgde er onmiddellijk een nieuwe degradatie naar Vierde Klasse. Gelukkig kon Sint-Niklaas het jaar erop direct terug promoveren. Het speelde daarna lange tijd in Derde Klasse en in Tweede Nationale sinds de naamwijzing in 2016. In 2018 werd de naam van de club gewijzigd in SK Nieuwkerken Sint-Niklaas en werd ook een nieuw logo in gebruik genomen. In 2020 werd de competitie vroegtijdig stopgezet, maar Sint-Niklaas moest toch een reeks lager aantreden.

Er volgde een degradatie uit Derde Nationale en ook vorig seizoen kenden ze dus een rampjaar. De dubbele degradatie zorgde ervoor dat Sint-Niklaas inmiddels wegzakte tot Tweede Provinciale, waar het opnieuw zwak is begonnen met een 3/21. Indien ze zouden degradaren naar Derde Provinciale, zou dat de derde keer op rij zijn. En weten dat ze in 2019 nog in Tweede Nationale speelden. Financiële problemen lagen lange tijd aan de basis hiervoor...

Sint-Niklaas trok ooit aardig wat volk:

Ook interessant