EINDE VERHAAL: Club neemt ZEKER afscheid van deze 3 spelers in de zomer, mét publiekslieveling

De grote opkuis bij Club Brugge zit er, met de naderende transferperiode, aan te komen. Drie spelers zouden zeker al vertrekken, waaronder Bas Dost, José Izquierdo en Tibo Persyn. Sargis Adamyan zou dan weer een twijfelgeval zijn. Club zou zijn aankoopclausule wel willen lichten, maar de Armeniër zou hoogstwaarschijnlijk vertrekken als Schreuder ook zou beslissen om de West-Vlamingen te verlaten. 

Spelers die vertrekken bij Club Brugge

Bas Dost kwam in de winter van 2021 aan in Brugge met veel verwachtingen. Ervoor slaagde hij al bij clubs als Frankfurt en Sporting Lissabon en de spits was vastbesloten om ook bij Club Brugge te slagen. Onder Clement lukte dit aardig, maar sinds de aankomst van Schreuder zijn de speelkansen van de Nederlander enorm geslonken. “Het spreekt voor zich dat dit een aflopend verhaal is”, zegt zijn zaakwaarnemer. "We hebben niks meer van Club gehoord en het was voor Bas ook een teleurstellend seizoen."

Izquierdo & Persyn

Een andere speler die deze zomer mag vertrekken is Izquierdo. Hij speelde in totaal maar vier keer voor blauw-zwart na zijn terugkeer uit Engeland. Hij werd geteisterd door blessures en zou nu naar de uitgang geleid worden. De 20-jarige Persyn is een volgende speler die Club zal verlaten. Hij zou deze zomer terugkeren naar Inter Milaan, van wie Club Brugge hem huurde. Hij speelde maar twee wedstrijden in de Jupiler Pro League en blauw-zwart is dus niet geneigd om zijn aankoopoptie te lichten. Hij werd na de winter uitgeleend aan Westerlo.

dost, persyn en izquierdo weg