Gilles De Bilde stopt OFFICIEEL als commentator na Duitsland-België: "De kritiek werd me teveel"

Gilles De Bilde voorziet vaak het commentaar bij topwedstrijden in de Champions League en bij wedstrijden van de Rode Duivels. Daarnaast is de ex-voetballer ook aan de slag als commentator bij Eleven Sports. Vaak krijgt De Bilde bakken kritiek over zich heen - dat was ook zo na de interland tussen Duitsland en België -, maar daar trekt hij zich gewoonlijk weinig van aan. Toch begint het na al die jaren te wegen op de schouders van Gilles De Bilde. Daarom heeft hij zaterdagochtend een moeilijke beslissing genomen: vanaf heden is hij niet langer commentator.

Gilles De Bilde stopt als commentator

Gilles De Bilde kondigde zaterdagochtend aan dat hij zal stoppen als commentator. Hij is de wekelijkse kritiek die hij op zijn commentaar krijgt grondig beu en besluit om er de brui aan te geven. Nu zal de 51-jarige ex-voetballer meer tijd hebben om voor zijn twee honden te zorgen en andere hobby's uit te oefenen. Het is nog niet geweten hoe de zenders zijn verlies zullen opvangen.

Gilles De Bilde stopt als commentator

Binnen enkele weken is er opnieuw Champions League-voetbal te zien op VTM en dan denken we meteen aan één man: Gilles De Bilde. Als alles goed loopt, dan zullen we hem opnieuw aan het werk zien. Het nieuws dat hij zou stoppen als commentator is namelijk niet waar. 1 april!