Doorbreken bij Club lukte net niet, maar op z'n 23e helpt hij 3e Nationaler aan titel: 16 goals!

Met argusogen volgen we ook de lagere regionen van het Belgisch voetbal, want ze verdienen minstens evenveel aandacht als de grote jongens. Er loopt namelijk genoeg talent rond, dat door uiteenlopende redenen niet kon doorbreken in 1A. Dan komen we al snel uit bij Jules Vanhaecke, die negen mooie jaren beleefde bij Club Brugge en tegenwoordig aan de slag is in Derde Nationale. Al is dat niet meer voor lang, want door onder meer zijn doelpunten werd KSV Oostkamp kampioen afgelopen seizoen.

Jules Vanhaecke

Jules Vanhaecke zal bij Club Brugge-fans misschien niet meteen een belletje doen rinkelen, want hij debuteerde nooit voor het eerste elftal. Hij koos in 2018 voor Zulte Waregem, om nadien over te stappen naar Mandel United, dat tegenwoordig flirt met een faillissement. Vorige zomer belandde de 23-jarige bij KSV Oostkamp en daar liep het wel lekker: Vanhaecke is er basisspeler en deed afgelopen seizoen zestien keer de netten trillen. Daarmee had hij een mooi aandeel in de titel van Oostkamp, waardoor ze volgend seizoen en niveautje hoger aan de slag gaan. Zo'n acht jaar geleden ging Vanhaecke nog viraal na een ongelooflijke omhaal met de U16 van Club, tegen Anderlecht.

Jules Vanhaecke, ex-Club Brugge, helpt Oostkamp aan titel met 16 goals

KSV Oostkamp

Er is het afgelopen decennium heel wat veranderd voor KSV Oostkamp, en het gaat bijzonder hard! Zo'n negen jaar geleden speelde rood-wit nog gewoon in Derde Provinciale, maar die tijden liggen al even achter hen. KSVO doorliep gestaag de reeksen en steeg, mede door het faillissement van Lierse SK, tot Derde Nationale. Dat ze opklommen tot de Nationale reeksen hebben ze ook te danken aan de huidige coach van Club NXT, Rik De Mil. Van 2012 tot 2015 was hij coach van de West-Vlamingen. Na een jaartje afwezigheid, in 2019-2020 speelden ze in Eerste Provinciale. In het algemeen is Oostkamp een erg jonge ploeg met twee jonge coaches aan het roer. Knap!

Kampioen

KSV Oostkamp mocht zich afgelopen seizoen met recht en rede de verdiende kampioen van Derde Nationale noemen. De West-Vlamingen presteerden ronduit uitstekend en waren vooral buitenshuis bijna niet te kloppen. Na 30 speeldagen eindigden ze op 74 punten. Dat waren er elf meer dan eerste achtervolger Lebbeke, dat dus niet eens in de buurt kwam. Volgend seizoen mogen de rood-witten het proberen in Tweede Nationale.

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link