Talentvolle vleugelspeler verlaat Anderlecht na 7 jaar voor MLS: "Oversteeg het niveau in België"

7 jaar geleden leerde we een jonge Andy Najar kennen. De Hondurees werd beschreven door teambegeleiders als "een toffe pee". Hij was een graag geziene jongen in Anderlecht. Dat was, mede dankzij, zijn flitsende prestatie op het veld. De lichtvoetige flankspeler was "een speler die het kon maken in een topcompetitie" volgens Van Handenhoven. 

Maar door de vele blessures geraakte hij niet meer uit de ziekenboeg van Anderlecht. "Wanneer hij fit was, oversteeg hij het niveau in België", vond Van Handenhoven. Er was zelfs ooit sprake van een transfer naar Sevilla maar Van Holsbeeck zag zijn goudhaantje niet graag vertrekken. Hij bleeft echter niet met tegenzin. Najar was te gelukkig in Anderlecht en liet dan ook het Anderlecht-logo op zijn arm zetten. "Hij had een hart voor Anderlecht en dat straalde hij ook uit."

Nu lijkt hij op weg naar Los Angeles FC, waar hij de technische staf moet overtuigen tijdens een testperiode. Een vertrek langs de achterdeur dus en met hem lijkt het laatste stuk van het "oude Anderlecht" te vertrekken. 

Volg ons nu ook op Instagram: