LAAT HET UIT! Na Bounida bij RSCA dreigt ook Club dit 17-jarig Belgisch toptalent te verliezen

Deze week raakte bekend dat het supertalent van Anderlecht Rayane Bounida naar Ajax is getrokken. Een aderlating voor Paars-Wit, die niet wilden toegeven aan de absurde salariseisen van de jonge Belg. Een ander toptalent in de jeugdreeksen van België is Kyriani Sabbe. De zeventienjarige rechtervleugelverdediger van Club Brugge zou ook in de belangstelling staan van Ajax. Club wil hem nu een profcontract laten tekenen, maar heeft dus concurrentie.

Kyriani Sabbe

Sabbe begon te voetballen bij het lokale KVC Ichtegem, en wekte daar al snel de interesse van Club Brugge op, die hem lokten naar hun prestigieuze jeugdopleiding. Hij doorliep alle jeugdreeksen bij Blauw-Zwart en op 31 januari 2021 maakte hij zijn officiële debuut voor Club NXT, het beloftenelftal van Club Brugge. Dit seizoen speelde hij ook al zeven wedstrijden in de UEFA Youth League, waarin hij één keer wist te scoren. Sabbe is trouwens de jongste speler ooit in 1B.

Het 17-jarig talent is nu al 300.000 euro waard en één van de beste spelers van zijn leeftijd ter wereld. Club is er van overtuigd dat hij de volgende speler kan zijn die doorbreekt uit de jeugdopleiding van Blauw-Zwart en de volgende De Ketelaere kan worden. Dan moeten ze er wel voor zorgen dat ze hem niet verliezen aan een buitenlandse club als Ajax. Pieter-Jan Calcoen, voetbaljournalist bij Het Nieuwsblad, heeft in een tweet laten weten dat Club Brugge praat met de zeventienjarige Kyriani Sabbe over een profcontract tot en met 2024, maar dat Ajax de flankverdediger van Club NXT eveneens heeft benaderd.

sabbe ajax

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link