Wie is Milan Vanacker, 21-jarig Belgisch talent uit jeugd Club Brugge en nu actief in Amerika?

In de Belgische competitie spelen traditiegetrouw heel wat jonge snaken mee, die in de toekomst de hoeksteen moeten worden van hun club. Denk maar aan Antwerp, dat met Arthur Vermeeren en Kobe Corbanie meer dan ooit de kaart van de jeugd trekt. Maar niet alle Belgische talenten kunnen meteen doorbreken in de Jupiler Pro League. Velen kiezen ervoor om al snel een stap naar het buitenland te wagen. Eén daarvan is Milan Vanacker, actief in de USA. Leer hem hier wat beter kennen.

Wie is Milan Vanacker?

Milan Vanacker is een actieve voetballer die speelt bij Rochester New York, een club die uitkomt in de MLS Next Pro - het derde niveau in de Verenigde staten. Hij is geboren op 12 juli 2001 en momenteel dus 21 jaar. Vanacker is een rechtsachter, die opgeleid werd bij Club Brugge. De in Roeselare geboren verdediger koos er in 2019 echter voor om transfervrij naar NAC Breda te verhuizen. Daar speelde hij vooral bij de U19 en U21, maar op 26 oktober 2020 maakte hij zijn debuut voor het A-elftal. Hij zou er uiteindelijk acht matchen spelen, alvorens te kiezen voor een Amerikaans avontuur.

Milan Vanacker Rochester NY

In de winter van vorig jaar koos Vanacker voor New York, waar hij bij Rochester NY voetbalt. Dat begon aanvankelijk goed, want in maart had hij zijn basisplaats al te pakken. Vijf matchen op rij maakte hij de 90 minuten vol, waarin hij goed was voor één goal en één assist. In mei raakte de Belg echter langdurig geblesseerd, waardoor hij sindsdien geen matchen meer speelde. Hij werkt er hard aan zijn terugkeer. Vanacker speelde in het verleden ook al voor de Belgische nationale U15, U16 en U17.

Ook interessant