Real Madrid-verdediger werd geadviseerd om te stoppen met voetballen: ''Mijn carrière zou voorbij zijn''

Real Madrid-verdediger werd geadviseerd om te stoppen met voetballen: ''Mijn carrière zou voorbij zijn''

Real Madrid-verdediger Nacho heeft inmiddels al meer dan honderd wedstrijden in de Spaanse Primera Division gespeeld, maar dat had heel anders kunnen zijn. Op zijn twaalfde werd namelijk suikerziekte bij hem vastgesteld. Een dokter adviseerde hem om direct te stoppen met voetballen.

"Mijn carrière zou voorbij zijn. Ik zou het voetbal uit mijn hoofd moeten zetten", zo begint Nacho op de officiële website van UEFA. "Ik was al twee jaar actief bij Real Madrid. Drie dagen nadat ik te horen kreeg dat ik nooit meer mocht voetballen, ontmoette ik dokter Ramirez. Die vertelde me juist het tegenovergestelde. Dankzij hem ben ik altijd door blijven gaan."

De 27-jarige Nacho moet voorzichtig zijn met zijn lichaam. "Natuurlijk is dat lastig. Je bent drie keer voorzichtiger dan een normale speler van Real Madrid. Ik denk dat het mij heeft geholpen. Ik heb altijd op mijn voeding moeten letten. Je hebt meer verantwoordelijkheid omdat je altijd op je spuitspullen moet letten. Maar ik ken geen beperkingen. Door mijn ziekte ben ik verplicht om veel in beweging te komen. Dat zal altijd zo blijven, tenzij er een medicijn wordt uitgevonden."