De 5 beste argumenten vóór kunstgras
Inhoudsopgave
De discussie over kunstgras is weer helemaal een hot item. Moeten we het nou wel of niet toejuichen? Na het nieuws van de afgelopen weken over de eventuele gezondheidsrisico’s kwamen wij eerder al met argumenten tegen kunstgras. Nu bekijken we het echter vanaf de andere kant en zetten we de vijf beste redenen vóór kunstgras op een rij.Check ze hier:
5. Geen vieze tenues
Allereerst zullen alle ouders die de was doen het kunstgras toejuichen. Het nepgras betekent namelijk dat je geen shirts, broekjes en kousen meer in de wasmachine hoeft te doen die van top tot teen onder de modder of groene grasvlekken zitten. Soms krijg je die viezigheid op geen enkele manier meer uit het tenue van je zoon of dochter. Iets wat zeer frustrerend is natuurlijk!
4. Hele jaar groen
Doordat een kunstgrasveld bestand is tegen UV-straling ligt er bij jouw club het hele jaar een prachtig groen speelveld. De mat verkleurt namelijk niet, waardoor er dus ook geen bruine vlekken op het veld ontstaan.
Het kunstgras kan jouw club, door haar prachtige groene verschijning, nog meer uitstraling geven. Iets waar elk lid trots op kan zijn!
3. Snel speelveld
Een kunstgrasveld is altijd een 'strakke' mat, waardoor de snelheid van het spel omhoog gaat. Een pass hoeft namelijk niet meer twee of drie keer aangenomen te worden voordat de bal een keer speelklaar ligt. Vooral voor technische voetballers is de mat een voordeel. Zij kunnen hun techniek er immers veel beter op etaleren.
Ook lijkt een kunstgrasveld beter te passen bij de manier van spelen die wij in Nederland graag hanteren. Wij leggen graag technisch verzorgd voetbal op de mat en dat gaat natuurlijk veel beter op een vlak en mooi veld dan op een hotsknotsbegoniaveld.
2. Weinig onderhoud
Een kuntsgrasveld heeft weinig onderhoud nodig in vergelijking met natuurgras. De mat hoeft namelijk nooit gemaaid en gesproeid te worden. Wel moet het eens in de zoveel tijd opgeborsteld worden. Hoe vaak dit gedaan moet worden, hangt af van de intensiteit van het gebruik van het veld.
Een goed kunstgrasveld gaat maar liefst tien tot vijftien jaar mee, terwijl een natuurgrasveld elke zomer opnieuw ingezaaid moet worden. Veel minder werk dus, maar of de vrijwillige 65+'ers van jouw club hier ook blij mee zijn?
1. Je kunt altijd voetballen
Jong en oud trapt graag een balletje in hun vrije trijd. Sommigen doen dit het liefst op de straat, anderen op gras. Degene die graag voetballen op een natuurveld komen nog wel eens bedrogen uit. Zij worden door de terreinknecht weggestuurd of kunnen het veld niet op vanwege de slechte gesteldheid van de mat. Met kunstgras is dit echter geen probleem, want hierop kun je altijd voetballen. Al speelt men er elke dag veertig wedstrijden op, de kwaliteit van het veld vermindert niet! Geweldig toch?
De discussie zal voorlopig nog wel even duren, maar als je dit zo leest zijn er genoeg argumenten om met z'n allen lekker op kunstgras te blijven voetballen, toch?