AUWTCH! 60% minder kijkcijfers voor Extra Time met Aster Nzeyimana: dit is de voornaamste reden!

Extra Time heeft afgelopen maandag zijn allerlaatste aflevering van het voetbalseizoen erop zitten. Aster Nzeyimana nam het vanaf 17 januari over van Frank Raes en welk effect heeft dat op de kijkcijfers? Het Laatste Nieuws onderzocht de kijkcijfers en zo stellen we vast dat er steeds minder en minder voetballiefhebbers kijken naar Extra Time op maandagavond. Er keken amper 94.542 kijkers naar de Extra Time met Hein Vanhaezebrouck afgelopen week. Dit is een daling van 60% sinds het debuut van Aster Nzeyimana, toen keken er maar liefst 236.000 kijkers naar Extra Time. Het zou niet de schuld zijn van Aster Nzeyimana, maar wel van de verscheidene voetbalpodcasts die er worden gemaakt. 

Extra Time heeft minder kijkcijfers

Minder mensen kijken naar Extra Time met Aster Nzeyimana

Aster Nzeyimana

Ondanks de mindere kijkcijfers, is Aster Nzeyimana de rijzende ster op de VRT-redactie. De amper 28-jarige sportjournalist werkt sinds 2015 voor Sporza en krijgt telkens meer schermtijd. Zo is hij één van de vaste sportgezichten op Het Journaal en geeft hij ook live-commentaar op Sporza Radio, dat komt erop neer dat hij sportwedstrijden van commentaar voorziet op Radio 1. Geregeld geeft Aster Nzeyimana ook voetbalcommentaar op televisie. Zo kreeg hij afgelopen zomer een belangrijke rol op het EK-voetbal en is hij ook aan de slag bij Eleven Sports. Hij is niet alleen bezeten door het voetbal, maar heeft het bovendien zelf gespeeld. Vroeger speelde Nzeyimana nog voor Berlare en Eendracht Aalst. Sinds 2022 is Aster Nzeyimana de presentator van Extra Time. "Dit is een onvervalste kinderdroom die uitkomt. 12 jaar geleden zijn Frank en Filip begonnen met een spraakmakende voetbalshow op maandag, en ik ga mijn stinkende (en nederige) best doen om het programma verder te zetten. Het is wel absoluut de bedoeling om er mijn eigen draai aan te geven.", klinkt het.

Frank Raes

Zijn voorganger Frank Raes is ondertussen 67 jaar en op pensioensgerechtigde leeftijd. Ook Michel Wuyts, een andere sportpresentator bij de VRT gaat binnenkort op pensioen. Frank Raes kennen we niet alleen als presentator van Extra Time, maar ook onder meer als voetbalcommentator bij Eleven Sports en vroeger Sporza. Raes startte zijn carrière in 1980 bij Radio 1 en was meer dan tien jaar een vast gezicht van Sportweekend. Als live-commentator maakte hij vijf WK's, vier Olympische Spelen en vier EK's mee. Ook viel hij geregeld in bij de sportredactie van Het Journaal. In januari 2004 trouwde hij met Cath Luyten, maar in 2018 gingen ze uit elkaar.

Extra Time

Extra Time ziet er trouwens ietwat anders uit met Aster Nzeyimana. Zo is er onder andere een vernieuwde studio. "Extra Time zal er met een gloednieuwe greenkeystudio hoe dan ook anders uitzien. Eigenlijk zit ik samen met mijn gasten in een soort groene bokaal, die dan digitaal wordt ingevuld. Het voordeel is dat zo'n studio heel snel ingezet kan worden voor andere programma's, zoals 'Extra Time Koers'. De trouwe kijker zal ook elders wat kleine veranderingen merken. De intro is vernieuwd en er is geen 'Keek op de Week' meer van Filip Joos. Op zijn vraag is de rubriek geschrapt, na twaalf jaar was de inspiratie opgedroogd. Het is dus meer een evolutie dan een revolutie. Geef ons en mezelf de tijd om Extra Time 2.0 helemaal te finetunen.", aldus Aster Nzeyimana. 

Opvolger van...

Aster Nzeyimana vindt het een hele eer om Frank Raes te mogen opvolgen. Hij ziet het alleen maar positief in: "Eerlijk, ik voel geen druk om in de voetsporen van Frank Raes te stappen. Het had best intimiderend kunnen zijn als ik gemerkt had dat er twijfels waren binnen de ploeg die het programma maakt. Zo van: 'Welke pipo smijten ze nu binnen?' Gelukkig is dat niet het geval. Ik mag werken met superfijne mensen die ik ook al jaren ken. Ook Frank was en is top. Hij heeft me aangeraden om vooral mezelf te zijn en mijn eigen ding te doen. Ik kan rustig aan de slag. Natuurlijk zullen er kijkers zijn die de nieuwe 'Extra Time' beter vinden. En er zullen fans zijn die klagen. Dat is nu eenmaal zo", aldus Nzeyimana.

De kijkers van Extra Time waren aanvankelijk erg enthousiast over zijn debuut als presentator. Ze zien een mooie toekomst tegemoet met Aster Nzeyimana. Voetbalflitsen zette enkele positieve tweets op een rijtje van na de eerste aflevering in januari 2022:

Lize Feryn

Aster Nzeyimana vormt ook een koppel met actrice Lize Feryn, met wie hij in 2020 drie uur lang de 1000 klassiekers op Radio 2 presenteerde. Lize Feryn is 28 jaar oud en model/actrice met meer dan 115.000 volgers op Instagram. Ze werd geboren in Deerlijk en speelde onder meer mee in 'Vermist', 'Aspe', '#hetisingewikkeld', 'Beau Séjour II' en 'Glad Ijs'. Samen met acht andere vrouwen stelde ze zich burgerlijke partij in de strafzaak over grensoverschrijdend gedrag tegen Bart De Pauw, al werd haar klacht verworpen door de rechtbank. Hieronder vind je enkele foto's terug van Lize Feryn:

Hieronder zien we Lize Feryn en Aster Nzeyimana samen in een filmpje:

The Masked Singer

In The Masked Singer moeten Bekende Vlamingen zingen in een speciaal kostuum en de bedoeling is dat ze zo lang mogelijk onder de radar blijven. Kijkers moeten raden wie onder het masker zit en we krijgen elke week één nieuwe onthulling. Eén van de personages van het tweede seizoen was 'robots', al waren zij met twee. Het was dus al zeker dat we een duo zochten, vermoedelijk een koppel in het echt. Aster Nzeyimana en Lize Feryn waren de hoofdverdachten op Twitter en die speurders hadden het dus bij het rechte eind. Wij pikten er enkele tweets uit van speculaties!

Ontmaskering

Hier zie je Aster Nzeyimana en Lize Feryn ontmaskerd worden in The Masked Singer: 

Het was niet de eerste keer dat Aster Nzeyimana en Lize Feryn zingen, zo blijkt uit onderstaande video's:

betFIRST

Voetbalflitsen is trots aan te kondigen dat het een partnership heeft met bookmaker betFIRST. betFIRST is naam en faam aan het maken in België en dat is niet zonder reden. In volgend artikel geven wij jou 10 redenen waarom jij je moet registreren bij betFIRST en wat hen onderscheidt van de andere bookmakers in België!

1. Ongezien veel sportweddenschappen

betFIRST biedt meer dan 25.000 sportevenementen per maand aan. Wat je passie ook is; of het nu voetbal, tennis, basketbal of een andere sport is, bij betFIRST vind je gegarandeerd waar je naar op zoek bent. Voetbalweddenschappen zijn uiteraard enorm sterk vertegenwoordigd.

2. Hoogste odds

betFIRST kan met trots aankondigen dat het de hoogste odds van België aanbiedt. Bij geen enkele bookmaker in ons land zal je hogere noteringen vinden. Hogere noteringen, wil zeggen: meer winst!

3. Combo+

De Combo+ van betFIRST zal je een pak geld opleveren. Het systeem is eenvoudig: hoe meer weddenschappen met een minimumnotering van 1.25 je selecteert in je combi-weddenschap, hoe meer je wint. Zo wordt je winst met 50% (!) verdubbeld bij het selecteren van 15 weddenschappen.

combo+ betfirst

4. Snelste app

betFIRST is het go-to platform voor spelers die de snelste app voor betting willen. De app kan je installeren in de Apple Store of in de Google Play Store en is supersnel. Zo kan je perfect vanop je mobiel sportweddenschappen plaatsen.

5. Real-time statistieken

Bij betFIRST kan je de concurrentie voorblijven met uitgebreide real-time statistieken binnen handbereik. Je mist bovendien geen moment dankzij hun live match tracker en push-notificaties.

6. Bet Assist

Bet Assist is een krachtige functie van betFIRST die je geavanceerde data geeft over een scala aan weddenschap soorten. Door op de 'Bet Asssist' knop naast de marktnaam te klikken, krijg je toegang tot premium statistieken die je helpen de juiste keuze te maken.

bet assist betfirst

7. First in Fast

'First in Fast' is de slagzin van betFIRST en die is niet gestolen. De bookmaker biedt namelijk de snelste payouts aan. betFIRST is de eerste in België die directe uitbetalingen aanbiedt; je bent slechts één klik verwijderd van het ontvangen van je geld in plaats van minuten, uren of dagen bij andere bookmakers. Als jij winst maakt, kan jij die meteen laten uitbetalen als je dat wenst!

8. betFIRST TV

betFIRST TV is gratis voor alle leden die een account bezitten en minstens €5 op hun account hebben staan of in de laatste 48u een weddenschap hebben geplaatst. Je kunt er live topsport in hoge kwaliteit bekijken en terwijl de laatste resultaten van de live-weddenschappen in het oog houden. Zo kan je alle wedstrijden uit La Liga, La Ligue 1, Serie A, FA Cup en de Bundesliga bekijken zonder betalend TV-abonnement.

9. 100% betrouwbare website

De website van betFIRST is 100% betrouwbaar en wordt voortdurend gecontroleerd op vlak van veiligheid. Je kan geld storten én afhalen op een veilige manier, waar je wilt en wanneer je wilt. Je kan je bovendien inloggen of registreren via Itsme® en daarmee is betFIRST de eerste bookmaker in België die dit mogelijk maakt.

10. Cash Out

Wil jij op safe spelen en een deel van jouw inzet/winst laten uitbetalen nog voor de wedstrijd afgelopen is, dan is dit uiteraard mogelijk bij betFIRST. In slechts één muisklik en op elk gewenst moment, wordt je winst verzekerd en je verlies beperkt door een weddenschap voor het einde van de wedstrijd af te sluiten. De 'Gedeeltelijke Cash Out' biedt je zelfs de mogelijkheid om een deel van je winst te ontvangen voor het einde van de match. Het overige blijft als inzet actief voor de wedstrijd. Uniek in België!

cash out betfirst

Registreren bij betFIRST

Ben jij na het lezen van deze 10 redenen helemaal overtuigd van betFIRST, het referentiepunt voor sportweddenschappen in België? Aarzel dan niet en sluit je nu aan bij betFIRST! Opgelet: speel verantwoord en enkel bij de leeftijd van +18.

⇒ Via deze link kan je jou registreren bij betFIRST!

betFIRST registratie

Net binnen
Deze website van Socios Sports gebruikt “cookies”. Er worden functionele cookies gebruikt, noodzakelijk voor de werking van de website en statistische cookies om inzicht te krijgen in het gebruik en effectiviteit van de website. De website gebruikt ook advertentie cookies om advertenties af te stemmen op uw voorkeuren op basis van uw klikgedrag. Tenslotte worden via de website ook social media cookies geplaatst om dingen te kunnen ‘liken’ en ‘delen’. Advertentie- en social media cookies zijn van derde partijen en verzamelen mogelijk ook uw gegevens buiten deze websites. Door op “Ja, ik accepteer de genoemde cookies”, geeft u toestemming voor het plaatsen van advertentie cookies. Meer weten over cookies? Klik dan hier.