Ai! Dit zijn de 10 grootste miskopen van Overmars bij Ajax, met Marin en Bandé

Afgelopen maandag pakte Antwerp uit met de aanstelling van Marc Overmars als technisch directeur. Een verrassende aanstelling aangezien de Nederlander begin februari nog de deur werd gewezen bij Ajax na grensoverschrijdend gedrag. Marc Overmars wordt gezien als een zeer goede zakenman die veel goede transfers wist te realiseren, maar uiteraard is niet elke transfer een geslaagde transfer. Veel spelers konden geen doorbraak bij Ajax forceren en moesten hun geluk ergens anders gaan zoeken.

Miskopen Overmars bij Ajax

Marc Overmars was tussen 2012 en 2022 directeur voetbalzaken bij Ajax. In die tien jaar deed hij heel wat goede transfers, maar dus ook enkele minder geslaagde. Opvallend is dat de twee van drie duurste miskopen van Overmars uit de Belgische competitie komen. Razvan Marin en Hassane Bandé maakten voor respectievelijk twaalfenhalf en acht miljoen euro de overstap naar Amsterdam. Verder zien we ook dat hij acht miljoen euro uitgaf voor Maximilian Wöber en vijfenhalf miljoen voor Ramus Kristensen. Lisandro Magallán, die nu uitgeleend wordt aan Anderlecht kostte Ajax ook zeven miljoen euro. 

Eredivisie

Marc Overmars keek niet alleen naar het buitenland om spelers te halen, maar ook naar de eigen competitie, de Eredivisie. Zo werden Daley Sinkgraven en Kikie Pierie beiden van Heerenveen gehaald. FC Utrecht verloor dan weer Zakaria Labyad aan de Amsterdammers. Ajax staat er ook om bekend om jonge talenten uit Zuid-Amerika te halen. Zo kocht het ook Mateo Cassierra, maar de Colombiaan wist nooit door te breken in Nederland.

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link