Wie is Mo Messoudi, assistent-trainer bij Westerlo én analist van Sporza op het WK in Qatar?

We krijgen ondertussen wat medelijden met de vrouwelijke levenspartners, want het zullen opnieuw bijzonder drukke voetbalmaanden worden voor de voetbalsupporters. Voor wie onder een steen heeft geleefd: zondag start in Qatar de Wereldbeker. Een toernooi dat zoals gewoonlijk op de buis zal zijn op de openbare omroep. Sporza verzorgt de regie én organiseert opnieuw Villa Sporza. Dagelijks schuiven er tal van analisten aan tafel. Ook van de partij: Mo Messoudi. Wie is Mo Messoudi ook alweer?

Mo Messoudi voetbalcarrière 

Mohamed Messoudi - Mo voor de vrienden - is een voormalige profvoetballer, die geboren is op 7 januari 1984 en momenteel dus 38 lentes telt. Bij de meesten zal hij wel een belletje doen rinkelen, want de Belg speelde net geen 200 wedstrijden. Wat velen niet weten; Messoudi speelde ook jarenlang bij Willem II en heeft 73 Eredivisie-duels op de teller. In zijn lange carrière verzamelde hij 398 matchen, waarin hij goed was voor 40 goals en 45 assists. kken gekregen. 

Mo Messoudi analist Villa Sporza

Mo Messoudi zei voetbal op het hoogste niveau al enkele jaren vaarwel, maar zijn schoenen hing hij pas officieel aan de wilgen na zijn periode bij Lyra-Lierse, in 2020. Messoudi verdween echter niet uit beeld... Nadien zette Messoudi zijn zinnen op een trainerscarrière: voorlopig is hij assistent van Jonas De Roeck bij Westerlo. Messoudi speelde ooit voor de Belgische beloften, maar een cap voor het A-elftal heeft hij niet te pakken gekregen. De geboren Antwerpenaar doet ook al jaren dienst als analist. Dat is nu niet anders: Mo Messoudi zal vaak te gast zijn in Villa Sporza, om de wedstrijden op het WK van Qatar te analyseren. Een bijzonder mooie aanvulling. 

Zijn meeste wedstrijden speelde Messoudi in het shirt van Beerschot:

Ook interessant