Amai... 10 huidige JPL-spelers en hun hoogste marktwaarde OOIT, ééntje van €45(!) miljoen

In de Jupiler Pro League zijn er de laatste jaren meer en meer spelers teruggekeerd die een grote carrière hebben gekend. Dat maakt onze competitie alleen maar aantrekkelijker. Voetbalflitsen heeft een lijstje gemaakt van de tien spelers die ooit het meeste waard waren. Op plek 10 staat Vincent Janssen, kersverse aanwinst van Antwerp. De speler had in zijn beste periode bij Tottenham een martkwaarde van 14 miljoen euro. Dit is een statement van Antwerp, die ook nog Toby Alderweireld en Dries Mertens (?) willen aantrekken en zo een echte titelploeg willen vormen. We gaan eens kijken wie er nog een plekje heeft in de top tien.

Antwerp en Club Brugge

Op plek één staat Antwerp-middenvelder Radja Nainggolan, die zowaar een marktwaarde had van 45 miljoen euro bij AS Roma. Club Brugge-chouchous Charles de Ketelaere (30 miljoen) en Noa Lang (25 miljoen) staan op plek twee en drie. Vooral 'CDK' valt op. Het Brugse toptalent stond ook al in het lijstje van spelers die hun marktwaarde het meeste zagen stijgen. Verder staat tweevoudig Gouden Schoen-winnaar Hans Vanaken op plek zeven en Simon Mignolet op plek tien. 

10 JPL-spelers die het meeste waard waren

Racing Genk-spits Paul Onuachu staat op plaats vier, dat komt vooral door zijn topseizoen 2020-2021 waarin hij 33 (!) keer kon scoren in de competitie. Op gelijke hoogte staat Shinji Kagawa met 22 miljoen euro. Vooral in Dortmund maakte hij furore. Onder hem vinden we twee RSCA-spelers, Yari Verschaeren en Wesley Hoedt. Zoals je kan zien is vooral Club Brugge hofleverancier samen met RSCA en Antwerp, die ook al de meeste talenten hebben met de hoogste marktwaardes. Benieuwd of er ooit nog spelers naar de JPL komen die een plekje gaan hebben in dit lijstje!

Dat Nainggolan niet voor niets zoveel geld waard was, bewijst deze must-see video: