"Wie is er nu eigenlijk de baas in de kleedkamer? Weten ze het in Anderlecht zelf nog allemaal wel?"

"Wie is er nu eigenlijk de baas in de kleedkamer? Weten ze het in Anderlecht zelf nog allemaal wel?"

KV Oostende won afgelopen weekdn van Anderlecht. Opnieuw kopzorgen dus voor paars-wit. Analist Tom Boudeweel zag het wederoptreden van Vincent Kompany, maar dat was allesbehalve goed. Hij stelt zich dan ook erg veel vragen bij de manier van werken bij Anderlecht. 

"Door het wederoptreden van Kompany leken ook zijn voetbal en zijn principes teruggekeerd", vertelt hij aan Sporza. "Ondanks de ongeslagen status en het realisme van Frank Vercauteren, de nieuwe coach. Met enkele nieuwe spelers ook, verandering van systeem. Maar iedereen leek verlamd, want geen gretigheid, geen grinta, te traag in de opbouw, het was gewoon allemaal te weinig."

"Waar ligt de lat momenteel voor Anderlecht? Dat is de vraag. Voor de club zelf is dat vrolijk in Play-off I, maar ik vrees dat Anderlecht momenteel staat waar het hoort te staan, met dit voetbal en met dit schimmige beleid. Ook de communicatie was opnieuw bizar: Kompany zat zaterdag officieel niet in de kern voor de wedstrijd, maar ’s anderendaags staat hij gewoon in de basis. Je kunt je dus weer de vraag van 1 miljoen stellen: wie is er baas in de kleedkamer, de trainer of de manager? Of beiden, maar wel met wat andere ideeën. Weten ze het in Anderlecht nog allemaal wel?