Ken jij hem nog? Hij speelde ooit bij Anderlecht, maar op z'n 23ste is deze Belg actief in... Polen

Spelers die een link hebben met de Jupiler Pro League en nu in het buitenland spelen, wij van Voetbalflitsen volgen ze allemaal. Vandaag laten we jullie kennismaken met Jason Lokilo. Tot 2014 speelde hij bij de jeugd van RSC Anderlecht, maar toen zijn contract daar afliep, zat hij meer dan één jaar zonder club. Nu speelt hij sinds de zomer van 2021 voor het Poolse Gornik Leczna. 

Jason Lokilo

Jason Lokilo werd geboren op 17 september 1998 in Brussel. Hij draagt de Belgische nationaliteit, maar heeft ook Congolese roots. Op achtjarige leeftijd kwam hij bij RSC Anderlecht terecht en daar speelde hij tot 2014. Nadien zat hij tot juli 2015 zonder club, totdat Crystal Palace aan de deur kwam kloppen. Daar geraakte hij nooit echt bij het eerste elftal. Uiteindelijk volgden er verschillende uitleenbeurten aan het Franse Lorient en aan het lager geklasseerde Doncaster Rovers. Die laatste besloot om hem in de zomer van 2020 transfervrij over te nemen en dat werd een succes.

Gornik Leczna

De momenteel 23-jarige flankaanvaller speelde in het seizoen 2020/2021 39 wedstrijden voor het Engelse Doncaster Rovers. Op een heel seizoen kon hij maar één keer scoren en driemaal gaf hij een beslissende pass. Toch was het een huwelijk van korte duur. Na één jaar zat de Belgische rechtsbuiten opnieuw zonder club, maar niet voor lang dit keer. In september van datzelfde jaar gaf het Poolse Gornik Leczna hem een kans en die nam hij met beide handen. Tot nu toe speelde hij 21 wedstrijden en daarin was hij goed voor twee doelpunten en vijf assists. De marktwaarde van de rechtsbuiten is volgens Transfermarkt momenteel 300.000 euro. 

Jason Lokilo ex-Anderlecht en ex-Crystal Palace speelt nu in Polen

Ook interessant