"Nood breekt wet: Anderlecht mòet rekenen op 18-jarige Colassin"

Ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laat licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week viel hem vooral de prestatie van Antoine Colassin op, het nieuwe aanstormende talent van RSC Anderlecht. 

"Diogo Quierós depanneerde op rechtsachter, Lasse Sobiech debuteerde centraal en Nemanja Antonov is derde keuze als linksachter: met een nooddefensie naar het Astridpark trekken stond vroeger garant voor een afstraffing", begint hij in Sport/Voetbalmagazine. "Nu ging RE Mouscron nog bijna met een punt lopen."

"Eén schitterende ingeving van Colassin maakte het verschil. De loopbeweging, aanname met rechts, rug naar doel, vrij draaien met links, een tik om de bal goed te leggen en dan die perfect buiten bereik van Jean Butez plaatsen: het oogde simpel maar gebeurde zo snel dat het niet te verdedigen was. Pure schoonheid."

U21

"Met Jérémy Doku en Francis Amuzu vormt hij eigenlijk de voorhoede van de U21, maar nood breekt wet. Anderlecht moet nu naar Gent en daar lijkt een mirakel nodig om in koers te blijven."