Wie is Julien Duranville, het 17-jarig Belgisch toptalent van Borussia Dortmund en ex-Anderlecht?

Sinds jaar en dag staan ze bij Anderlecht bekend om de doorstroming van eigen jeugd naar het eerste elftal. De afgelopen jaren zagen we, onder de vleugels van Jean Kindermans, al heel wat toppers de revue passeren. Van Romelu Lukaku tot Youri Tielemans, allemaal genoten ze hun jeugdopleiding op Neerpede. En er komen er ongetwijfeld nog aan... Denk maar aan Julien Duranville, die op de rand van de grote doorbraak staat. Maar wie is hij nu eigenlijk?

Wie is Julien Duranville van Dortmund?

Julien Duranville is een Belgische, actieve voetballer die momenteel aan de slag is bij Borussia Dortmund, in de Bundesliga. Duranville is geboren op 5 mei 2006 en werd onlangs dus nog maar zeventien jaar. Piepjong dus, maar we kennen hem inmiddels al een tijdje. De Belg doorliep jarenlang de jeugdreeksen van Anderlecht en maakte op 22 mei 2022, onder Vincent Kompany, zijn debuut voor het eerste elftal tegen Club Brugge. Dit seizoen maakte hij zelfs al zijn allereerste profgoal, tegen OH Leuven. Duranville wilde zijn contract echter niet verlengen en dus achtte paars-wit zich genoodzaakt om de jongeling te verkopen: Dortmund betaalde €8 miljoen voor zijn diensten. Een bedrag dat nog kan oplopen tot €12 miljoen. Ook bij de Borussen maakte hij meteen indruk bij z'n debuut.

Julien Duranville Anderlecht

Bij Anderlecht namen ze met pijn in het hart afscheid van Duranville. In de docuserie Mauve gaf Peter Verbeke in 2021 al aan dat er met Duranville een nieuw supertalent zat aan te komen, dat nog beter was dan Jérémy Doku. Of de snelle winger de verwachtingen inlost, zal nog moeten blijken. Ondertussen komt hij wel al op de radar van bondscoach Tedesco en beloftetrainer Jacky Mathijssen. Duranville maakte in september van 2022 zijn debuut voor de nationale U19, onder leiding van Thierry Siquet. Hij liet hem debuteren tegen Albanië en zette hem enkele dagen later aan de aftrap tegen Spanje.

Duranville in actie met de nationale ploeg:

Net binnen