Xavi wil wereldploeg bouwen met Barcelona en toont interesse in 19-jarige Belg

Jérémy Doku staat voor de toekomst van de Rode Duivels. De amper 19-jarige rechtsbuiten was een lichtpuntje op het afgelopen EK en moet de nieuwe hoop van het Belgische voetbal worden, uiteraard met enkele andere talenten zoals De Ketelaere, Sambi Lokonga en Vanheusden.

Jérémy Doku

Doku speelde al tien wedstrijden voor de Rode Duivels en heeft een marktwaarde van 26 miljoen euro. Hij ruilde vorig seizoen Anderlecht in voor Stade Rennes en daar was hij vorig seizoen goed voor twee goals en drie assists. Op zich heeft hij zich nog niet kunnen doorzetten bij de Franse ploeg. Ook dit seizoen niet, want hij kwam nog maar vier keer in actie. Sinds eind augustus kampt hij met blessures. Eerst met een hamstringblessure en vervolgens met een knieblessure. Nu zou Doku opnieuw de trainingen hervatten, maar Rennes zal uiteraard geen risico lopen.

FC Barcelona

Ondanks zijn blessures zijn er nog altijd veel ploegen die grote fan van hem zijn. Eén van die ploegen is FC Barcelona. Mundo Deportivo meldt zelf dat Barça interesse zou tonen in de 19-jarige Belg. Nieuwe hoofdcoach Xavi wil een nieuwe wereldploeg bouwen en investeren in jonge talenten. De vraag is nog maar of de deal effectief rond raakt, maar de interesse zou er dus wel zijn. Stel je voor!

jérémy doku barcelona