Alles over het WK 2022 in Qatar: poules, stadions, tegenstanders Rode Duivels en speelschema

WK in Qatar

Tot grote verbazing van iedereen wordt het Wereldkampioenschap voetbal van 2022 in Qatar gespeeld. Het zal om verschillende reden een zeer bijzonder WK worden. Zo zouden de FIFA-bazen geld ontvangen hebben in ruil voor hun stemmen voor Qatar, de bouw van de nieuwe stadions heeft al voor duizenden slachtoffers gezorgd en voor het eerst zal het WK voetbal in de winter georganiseerd worden. Wij bij Voetbalflitsen brengen jou van alles op de hoogte.

Wanneer is het WK voetbal?

Het WK voetbal in Qatar zal starten op 21 november 2022 en de finale vindt plaats op zondag 18 december 2022. Met die korte tijdsperiode zal het ook het kortste WK voetbal ooit zijn. Er zullen 32 landen aanwezig zijn van over de hele wereld, waarvan dertien Europese landen (met België). In totaal zullen er 64 wedstrijden afgewerkt worden verdeeld over acht verschillende stadions in vijf aparte steden. 

Waarom in de winter? 

Dat het in Qatar in de maanden juni en juli zeer warm kan zijn, is een understatement. Een gemiddelde middagtemperatuur in de zomermaanden van 40 graden Celsius in de schaduw(!) is er niet abnormaal. Uiteindelijk is er besloten om het WK te organiseren in de winter. Op dat moment is het er nog steeds 29 graden Celsius, maar dat is toch al iets dragelijker voor de voetballers op het veld. Doordat het WK pal in het seizoen valt, zullen alle competities tijdelijk stil liggen. Zowel wedstrijden in de nationale competities als de Champions, Europa en Conference League zullen niet gespeeld worden. 

Alles over het WK 2022 in Qatar

Welke landen doen mee aan het WK?

België, Qatar, Ecuador, Senegal, Nederland, Engeland, Iran, de Verenigde Staten, Argentinië, Saudi-Arabië, Mexico, Polen, Frankrijk, Denemarken, Tunesië, Spanje, Duitsland, Japan, Canada, Marokko, Kroatië, Brazilië, Servië, Kameroen, Zwitserland, Portugal, Ghana, Uruguay, Zuid-Korea, Wales, Australië en Costa Rica doen mee met het WK. Hieronder vind je de verschillende poules voor het WK in Qatar.

Poule A

Poule A WK 2022 Qatar

Poule B

Poule B wk 2022 Qatar

Poule C

Poule C wk 2022 Qatar

Poule D

Poule D wk 2022 Qatar

Poule E

Poule E wk 2022 Qatar

Poule F

Poule F wk 2022 Qatar

Poule G

Poule G wk 2022 Qatar

Poule H

Poule H wk 2022 Qatar

Wanneer spelen de Rode Duivels op het WK?

Woensdag 23 november om 20u Belgische tijd is er België-Canada. Vier dagen later, op zondag 27 november is er België-Marokko en de laatste groepswedstrijd van onze Rode Duivels vindt plaats op donderdag 1 december, tegen het sterke Kroatië.

Bij elke editie van het wereldkampioenschap voetbal brengt FIFA een speciaal liedje uit. Voor het WK 2022 in Qatar hebben Trinidad Cardona, Davido en Aisha het liedje Hayya Hayya (Better Together) gemaakt. Het liedje werd voor het eerst gezongen tijdens de loting voor de groepsfase van het WK. FIFA omschrijft het liedje als: "Het belichaamt de opwinding van een voetbalfestival dat later dit jaar de wereld verlicht." Of het liedje geslaagd is, kan je hieronder zelf beoordelen. 

Hoe zag de loting voor het WK eruit?

De loting voor de eindronde van het WK 2022 in Qatar heeft plaatsgevonden op vrijdag 1 april 2022 om 18u Belgische tijd. Bij de loting werd er met verschillende zaken rekening gehouden, zo mogen er geen landen van hetzelfde continent in dezelfde groep belanden. Omdat Europa meer landen heeft dan dat er groepen zijn, mogen er maar maximum twee Europese landen in dezelfde groep zitten. België was reekshoofd. Hier zie je alle WK-poules, al moeten er nog drie plekken vastgelegd worden:

Tegen wie spelen de Rode Duivels op het WK?

De Rode Duivels nemen het in Qatar op tegen Canada, Marokko en Kroatië. De eerste twee gaan door naar de achtste finale en treffen daar waarschijnlijk Spanje of Duitsland. België is reekshoofd, maar zal haar beste niveau moeten halen om door te stoten.

Wanneer worden de matchen gespeeld op het WK?

Op het WK in Qatar zullen maar liefst vier wedstrijden per dag plaatsvinden. De eerste wedstrijd van de dag begint om 11u Belgische tijd en om de drie uur zal er een wedstrijd zijn. Zo zijn de wedstrijduren 11u, 14u, 17u, en 20u. Voor zij die het zich afvragen is het tijdsverschil met Qatar niet overdreven. In de winter is het daar maar twee uur later dan hier bij ons in België. Het worden dus geen nachtwedstrijden. 

Speelschema Groep A WK 2022

Op 21 november gaat WK 2022 in Qatar van start. Dan trapt het Nederlands Elftal al om 11:00 uur af tegen Senegal. Normaal gesproken opent het gastland het WK, maar dat is dit jaar niet het geval. Qatar neemt het pas later op de dag om 17:00 op tegen Ecuador. De tweede wedstrijd van het Nederlands Elftal staat op 25 november gepland. Om 17:00 uur neemt Oranje het dan op tegen Ecuador. Eerder op de dag speelt Qatar om 14:00 uur tegen Senegal. De laatste groepswedstrijd voor Nederland staat op 29 november op het programma. Dan is om 16:00 uur Qatar de tegenstander. Gelijktijdig is ook Ecuador-Senegal die middag.

Speelschema Groep B WK 2022

In Groep B trappen Engeland en Iran op 21 november om 14:00 uur af. Later die avond staat ook de VS tegen Wales gepland. Op 25 november is het de beurt aan Wales om Iran proberen te verslaan. Om 20:00 staat in de avond ook het affiche Engeland-VS op het programma. Op 29 november staat voor Engeland nog een belanden wedstrijd op het programma, namelijk die tegen Wales. Ook staat die avond om 20:00 Iran-VS klaar.

Speelschema Groep C WK 2022

Voor Lionel Messi en co gaat het WK op 22 november van start. Dan neemt Argentinië het om 11:00 uur op tegen Saudi-Arabië. Later op de dag moet Mexico om 17:00 uur af zien te rekenen met Polen. Vier dagen later staat voor Polen een wedstrijd tegen Saudi-Arabië op het programma, waar Argentinië het tegen Mexico moet opnemen. Op 30 november is het Lewandowski-Messi, of te wel Polen-Argentinië. Gelijktijdig nemen ook Saudi-Arabië en Mexico het om 20:00 uur tegen elkaar op.

Speelschema Groep D WK 2022

Frankrijk trapt het WK op 22 november af tegen Australië om 20:00 uur. Eerder op de dag neemt Denemarken het op tegen Tunesië. Voor het laatstgenoemde land staat op 26 november om 11:00 uur een wedstrijd klaar tegen Australië. Frankrijk neemt het die middag op tegen Denemarken. Op 30 november is Tunesië de tegenstander van Frankrijk, waar Denemarken het op moet nemen tegen Australië.

Speelschema Groep E WK 2022

In groep E opent Duitsland het WK op 23 november tegen Japan, waar Australië de eerste tegenstander van Spanje is. De twee toplanden nemen het vier dagen later (27 november) tegen elkaar op om 20:00 uur. Eerder die dag staat Japan-Costa Rica eerst nog op het programma. Op de 1e van december is Japan de tegenstander van Spanje, waar Costa Rica het Duitsland lastig moet zien te maken.

Speelschema Groep F WK 2022

Voor België gaat het WK op 23 november van pas. Dan speelt het om 20:00 uur tegen Canada. Eerder die dag moet Marokko het opnemen tegen Kroatië. Vier dagen later nemen België en Marokko het om 14:00 uur tegen elkaar op, waar Kroatië tegen Canada speelt. Op 1 december resteren er dan nog twee wedstrijden: Kroatië-België en Canada-Marokko.

Speelschema Groep G WK 2022

In groep G is Brazilië de onbetwiste favoriet. Het Zuid-Amerikaanse land trapt het WK op 24 november af tegen Servië, waar Zwitserland-Kameroen eerder die dag op het programma staat. Op 28 november komt Brazilië pas later op de dag in actie, dan tegen Zwitserland. Eerder op de dag komen eerst Kameroen en Servië tegen elkaar in actie. Op 2 december moet Brazilië zien af te rekenen met Kameroen, waar Servië-Zwitserland de andere wedstrijd op dat moment is.

Speelschema Groep H WK 2022

Voor Cristiano Ronaldo en co gaat het WK pas op 24 november om 17:00 uur van start, tegen Ghana. Eerder die dag neemt Uruguay het op tegen Zuid-Korea, dat vier dagen later de tegenstander is van Ghana. Portugal neemt het die avond op tegen Uruguay. Op 2 december neemt Portugal het op tegen Zuid-Korea en Uruguay tegen Ghana.

Achtste finales, kwartfinales, halve finales en finale WK 2022

Na de groepsfase van het WK volgen de achtste finales. Deze vinden plaats tussen zaterdag 3 en dinsdag 6 december. Daarna volgen op vrijdag 9 en zaterdag 10 december de kwartfinales. De halve finales worden op dinsdag 13 en woensdag 14 december afgewerkt. Voor de finale van het WK staat op 17 december eerst nog de troostfinale op het programma. De WK finale staat op zondag 18 december om 16:00 uur klaar.

Dit zijn de wedstrijduren op het WK 2022 in Qatar

In welke stadions wordt op het WK in Qatar gespeeld?

Zoals gezegd worden de 64 wedstrijden gespeeld in acht stadions en die stadions liggen verdeeld over vijf verschillende steden. Doha zal vier stadions hebben: Education City, Khalifa International, Al Thumama en Ras Abu Aboud. Het Al Bayt Stadion ligt in Al-Khor. Ook de steden Al-Rayyan en Al-Wakrah hebben een stadion ter beschikking met respectievelijk het Al Rayyan Stadion en het Al Janoub Stadion. De vijfde en laatste stad is Lusail en daar ligt het gelijknamige Lusail Iconic Stadion. Dit is ook het stadion waar zowel de openingswedstrijd als de finale gespeeld wordt. 

de acht stadions voor het WK 2022 in Qatar

Al Bayt Stadium

Het Al Bayt Stadium in Al Khor, wat in het noorden van Qatar ligt is één van de stadions waar Nederland in zal spelen. Het stadion biedt plaats aan ruim 60.000 toeschouwers. In totaal zullen er zes groepswedstrijden, een achtste finale een kwartfinale en een halve finale gespeeld worden. 

Stadium 974

Stadium 974 is een bijzonder stadion in Doha wat plaats biedt aan 40.000 toeschouwers. Het bijzondere van dit stadion is dat deze gebouwd is op zeecontainers en na afloop van het WK weer afgebroken zal worden. Het stadion is daarmee een tijdelijk onderkomen.

Lusail Stadium

Het Lusail Iconic Stadion in Lusail is het grootste stadion van het WK 2022 en biedt plaatst aan ruim 80.000 toeschouwers. In dit stadion zal onder andere de finale van het toernooi gespeeld worden. Het bijzondere van dit stadion is dat deze na het WK wordt afgebouwd tot een kleiner stadion met een capaciteit van 20.000 zitplaatsen.

Khalifa International Stadium

Het Khalifa International Stadion in Doha heeft een capaciteit van 40.000 zitplaatsen. In dit stadion wat oorspronkelijk gebouwd is in 1976 speelt Qatar zijn thuiswedstrijden. Nederland zal in dit stadion op 25 november om 17:00 uur aantreden tegen Ecuador voor de tweede groepswedstrijd. Indien de ploeg van bondscoach Louis van Gaal als eerste eindigt in de groepsfase, speelt Nederland ook de achtste finale in dit stadion.

Education City Stadium

Het Education City Stadion in Doha heeft een capaciteit van 40.000 toeschouwers en is speciaal voor het WK 2022 gebouwd. Het stadion zal na afloop van het toernooi afgebouwd worden naar een kleiner stadion wat plaats biedt voor 20.000 toeschouwers.

Al Janoub Stadium

Het Al Janoub Stadion ligt in het oosten van Qatar en heeft capaciteit voor 12.000 toeschouwers, maar is voor het WK in 2022 speciaal uitgebreid naar 40.000 zitplaatsen. In totaal zullen er zes groepswedstrijden en een achtste finale gespeeld worden in het Al Janoub Stadium.

Al Thumama Stadium

Het Al Thumama Stadium in Doha biedt plaats aan 40.000 toeschouwers. In dit stadion zal Nederland haar WK aftrappen in een duel tegen Senegal. Deze wedstrijd zal op de maandagochtend van 21 november om 11 uur plaatsvinden.  In totaal zullen er in dit stadion zes groepswedstrijden, een achtste finale en een kwartfinale gespeeld worden. België speelt op zondag 27 november 2022 tegen Marokko in het Al Thumama Stadion.

Ahmad Bin Ali Stadium

Het Ahmad Bin Ali Stadium ligt net buiten Doha en heeft een capaciteit van 40.000 zitplaatsen. In het stadion zullen zes groepswedstrijden en een achtste finale gespeeld worden. Het stadion dateert uit 2003. De Rode Duivels spelen hier twee groepswedstrijden: op woensdag 23 november tegen Canada en op donderdag 1 december tegen Kroatië.

WK-liedje

betFIRST

Voetbalflitsen is trots aan te kondigen dat het een partnership heeft met bookmaker betFIRST. betFIRST is naam en faam aan het maken in België en dat is niet zonder reden. In volgend artikel geven wij jou 10 redenen waarom jij je moet registreren bij betFIRST en wat hen onderscheidt van de andere bookmakers in België!

1. Ongezien veel sportweddenschappen

betFIRST biedt meer dan 25.000 sportevenementen per maand aan. Wat je passie ook is; of het nu voetbal, tennis, basketbal of een andere sport is, bij betFIRST vind je gegarandeerd waar je naar op zoek bent. Voetbalweddenschappen zijn uiteraard enorm sterk vertegenwoordigd.

2. Hoogste odds

betFIRST kan met trots aankondigen dat het de hoogste odds van België aanbiedt. Bij geen enkele bookmaker in ons land zal je hogere noteringen vinden. Hogere noteringen, wil zeggen: meer winst!

3. Combo+

De Combo+ van betFIRST zal je een pak geld opleveren. Het systeem is eenvoudig: hoe meer weddenschappen met een minimumnotering van 1.25 je selecteert in je combi-weddenschap, hoe meer je wint. Zo wordt je winst met 50% (!) verdubbeld bij het selecteren van 15 weddenschappen.

combo+ betfirst

4. Snelste app

betFIRST is het go-to platform voor spelers die de snelste app voor betting willen. De app kan je installeren in de Apple Store of in de Google Play Store en is supersnel. Zo kan je perfect vanop je mobiel sportweddenschappen plaatsen.

5. Real-time statistieken

Bij betFIRST kan je de concurrentie voorblijven met uitgebreide real-time statistieken binnen handbereik. Je mist bovendien geen moment dankzij hun live match tracker en push-notificaties.

6. Bet Assist

Bet Assist is een krachtige functie van betFIRST die je geavanceerde data geeft over een scala aan weddenschap soorten. Door op de 'Bet Asssist' knop naast de marktnaam te klikken, krijg je toegang tot premium statistieken die je helpen de juiste keuze te maken.

bet assist betfirst

7. First in Fast

'First in Fast' is de slagzin van betFIRST en die is niet gestolen. De bookmaker biedt namelijk de snelste payouts aan. betFIRST is de eerste in België die directe uitbetalingen aanbiedt; je bent slechts één klik verwijderd van het ontvangen van je geld in plaats van minuten, uren of dagen bij andere bookmakers. Als jij winst maakt, kan jij die meteen laten uitbetalen als je dat wenst!

8. betFIRST TV

betFIRST TV is gratis voor alle leden die een account bezitten en minstens €5 op hun account hebben staan of in de laatste 48u een weddenschap hebben geplaatst. Je kunt er live topsport in hoge kwaliteit bekijken en terwijl de laatste resultaten van de live-weddenschappen in het oog houden. Zo kan je alle wedstrijden uit La Liga, La Ligue 1, Serie A, FA Cup en de Bundesliga bekijken zonder betalend TV-abonnement.

9. 100% betrouwbare website

De website van betFIRST is 100% betrouwbaar en wordt voortdurend gecontroleerd op vlak van veiligheid. Je kan geld storten én afhalen op een veilige manier, waar je wilt en wanneer je wilt. Je kan je bovendien inloggen of registreren via Itsme® en daarmee is betFIRST de eerste bookmaker in België die dit mogelijk maakt.

10. Cash Out

Wil jij op safe spelen en een deel van jouw inzet/winst laten uitbetalen nog voor de wedstrijd afgelopen is, dan is dit uiteraard mogelijk bij betFIRST. In slechts één muisklik en op elk gewenst moment, wordt je winst verzekerd en je verlies beperkt door een weddenschap voor het einde van de wedstrijd af te sluiten. De 'Gedeeltelijke Cash Out' biedt je zelfs de mogelijkheid om een deel van je winst te ontvangen voor het einde van de match. Het overige blijft als inzet actief voor de wedstrijd. Uniek in België!

cash out betfirst

Registreren bij betFIRST

Ben jij na het lezen van deze 10 redenen helemaal overtuigd van betFIRST, het referentiepunt voor sportweddenschappen in België? Aarzel dan niet en sluit je nu aan bij betFIRST! Opgelet: speel verantwoord en enkel bij de leeftijd van +18.

⇒ Via deze link kan je jou registreren bij betFIRST!

betFIRST registratie

Net binnen
Deze website van Socios Sports gebruikt “cookies”. Er worden functionele cookies gebruikt, noodzakelijk voor de werking van de website en statistische cookies om inzicht te krijgen in het gebruik en effectiviteit van de website. De website gebruikt ook advertentie cookies om advertenties af te stemmen op uw voorkeuren op basis van uw klikgedrag. Tenslotte worden via de website ook social media cookies geplaatst om dingen te kunnen ‘liken’ en ‘delen’. Advertentie- en social media cookies zijn van derde partijen en verzamelen mogelijk ook uw gegevens buiten deze websites. Door op “Ja, ik accepteer de genoemde cookies”, geeft u toestemming voor het plaatsen van advertentie cookies. Meer weten over cookies? Klik dan hier.