5 jaar jongere broer van ex-Rode Duivel zit al een half jaar zonder club ... amper €75.000 waard

Jonathan Benteke is de jongere broer van Christian Benteke. Hij is in totaal vijf jaar jonger en helaas ook minder getalenteerd. Terwijl Christian 45 caps voor de Rode Duivels kon verzamelen, en uitkwam voor ploegen als Standard, Genk, Aston Villa, Liverpool en Crystal Palace, ging het Jonathan Benteke minder voor de wind. Na een hobbelig parcours over verschillende stations zit hij momenteel zonder club...

Jonathan Benteke

Jonathan Benteke begon zijn carrière bij CS Visé, toen in de Belgische tweede klasse. Daarna speelde hij twee seizoenen bij Zulte Waregem, waar hij slechts drie goals maakte in 25 wedstrijden. In 2016 ging hij aan de slag bij Crystal Palace, waar grote broer Christian toen hoge ogen gooide met zeventien goals in één seizoen. Via verschillende, teleurstellende tussenstations belandde Jonathan vorig jaar bij Loudoun United, de zusterclub van DC United waar oudere broer Christian aan het werk is. Ook die transfer werd helaas een flop: de aanvaller was er amper vier maanden aan de slag en scoorde één goal in vijf wedstrijden. Sinds 1 december 2022 zit Jonathan Benteke zonder club en is hij amper 75.000 euro waard. Andere clubs in zijn carrière waren Omonia Nicosia, Oldham Athletic, Aachen en Wegberg-Beeck.

Geen doelpuntenmachine

We maakten een overzicht van het aantal goals dat Jonathan Benteke maakte per club, alsook zijn gespeelde wedstrijden tussen haakjes. Dat hij geen doelpuntenmachine is zoals zijn broer destijds, is een understatement. Benieuwd hoe zijn verdere carrière er zal uitzien, hij is tenslotte nog maar 28 jaar.

Parcours Jonathan Benteke

Heerlijke goal Jonathan Benteke tegen Tubize

Prachtige doelpunten maken kan Jonathan Benteke nochtans:

Ook interessant