Wie is Joel Ordoñez, 18-jarig toptalent waar Club Brugge €4 mil voor betaalde en basispion Club NXT?

De supporters van Club Brugge hebben zich de laatste maanden serieus kunnen optrekken aan de youngsters van Club NXT. Want wat hebben zij al een prachtig parcours in de Challenger Pro League afgelegd. En dat werpt zo stilaan zijn vruchten af. Zo werden Vermant en Talbi naar de A-ploeg versluisd én stond Spileers zelfs aan de aftrap tegen Standard, wat hij uitstekend deed. Normaal gezien speelt die laatste in het hart van de verdediging bij Club NXT, naast een andere groeibriljant. Maak kennis met Joel Ordoñez.

Wie is Joel Ordoñez Club Brugge Club NXT?

Joel Ordoñez is een Ecuadoraanse, actieve voetballer van Club Brugge die dit seizoen uitkomt voor Club NXT in de Challenger Pro League. Ordoñez is geboren op 21 april 2004 en op moment van schrijven dus achttien jaar. Club Brugge kocht de centrale verdediger in de zomer van 2022 weg uit zijn thuisland, bij Independiente. Ze betaalden toen een slordige €3,90 miljoen voor zijn diensten, met als plan om hem bij Club NXT te stallen. Dat plan heeft gewerkt, want sinds speeldag drie was Ordoñez niet meer weg te denken uit de basis. Hij speelde dit seizoen 29 keer, scoorde daarin één goal en gaf in de Promotion play-offs al twee assists.

Joel Ordoñez Youth League en marktwaarde

Ordoñez begon nog wat twijfelachtig aan zijn Brugs avontuur, maar maakte de laatste maanden een mooie progressie. Voor zo'n jonge snaak staat hij zéér stevig op z'n benen. Hij heeft ook behoorlijk goeie voetjes. Hij stond overigens in de Youth League vijf keer aan de aftrap. Ordoñez maakte al op 17-jarige leeftijd zijn debuut in de Ecuadoraanse eerste klasse, waar hij twaalf matchen bij Independiente op z'n actief heeft. Hij heeft momenteel een marktwaarde van €2 miljoen. Zien we hem volgend seizoen eens in actie in 1A?

De eerste goal in blauw-zwarte loondienst voor Ordoñez:

Net binnen