Doorbreken in JPL lukte niet, maar nu 4(!) goals voor z'n land als kapitein in WK-kwalificatie

Dat het soms bijzonder snel kan gaan in de carrière van een voetballer, is alom geweten. Een naam die bij heel erg weinig mensen een belletje zal doen rinkelen, maar ooit wel in België speelde, is Almoez Ali. Tussen 2014 en 2015 werd het Qatarees talent een jaar lang bij KAS Eupen gestald, maar doorbreken lukte voor hem nooit. Maar kijk nu: acht jaar later vergaat het hem stukken beter. Hij scoorde donderdag maar liefst vier keer voor de nationale ploeg.

Almoez Ali ex-Eupen 

Een jaar na zijn Eupens avontuur verkaste Ali naar LASK Linz om vervolgens, via het Spaanse Cultural Leonesa, bij zijn huidige club Al Duhail in z'n thuisland te belanden. Daar groeide de spits uit tot een echte ster. In de Stars League zit hij al aan 59 goals en 57 assists in 198 wedstrijden. Hij speelt en speelde er samen met Edmilson Jr en Toby Alderweireld. Ali is ondertussen uitgegroeid tot kapitein van Qatar én all-time topschutter, met zijn 39 goals in 82 interlands. Een aantal dat sinds donderdag mooi is aangedikt.

Almoez Ali Qatar 

In Azië zijn ze inmiddels al begonnen aan de ellenlange kwalificatiecampagne voor de Wereldbeker in de Verenigde Staten, Mexico en Canada in 2026. Qatar trapte zijn campagne af tegen Afghanistan. De Qatarezen hadden geen kind aan hun tegenstander: na 90 minuten stond er 8-1 op het bord. Dé gevierde man was Ali, die maar liefst vier goals voor zijn rekening nam en zijn land daarmee al op weg zet naar groepswinst. Mooi werk!

Hier zie je Almoez Ali kort in actie voor zijn land:

Ook interessant