Wie is Théo Leoni, middenvelder van Anderlecht?

Théo Leoni Anderlecht

Er is dit jaar een hoop veranderd bij Anderlecht. CEO Jesper Fredberg ging met de grote bezem door de selectie en haalde daarnaast ook tal van nieuwe gezichten bij de selectie. Dat gecombineerd met enkele spelers uit eigen jeugd die doorbreken, blijkt dit seizoen het perfecte recept. Eén van de revelaties bij Anderlecht is Théo Leoni. Leer hem hieronder wat beter kennen.

Wie is Théo Leoni?

Théo Leoni is een talentvolle voetballer van Anderlecht, die in 2012 de overstap maakte van Charleroi naar Brussel. Hij speelde jarenlang voor de beloften, maar dwong dit seizoen een basisplaats af onder Brian Riemer, in het A-elftal.

Hoe oud is Théo Leoni?

Leoni is geboren op 21 april 2000 en is op moment van schrijven dus 23 jaar.

Op welke positie speelt Théo Leoni?

Théo Leoni is een middenvelder, die eerder aanvallend is ingesteld.

Maakte Théo Leoni al zijn debuut voor het A-elftal van Anderlecht?

“Wanneer je goed speelt bij de beloften, gaan mensen ervan uit dat je snel de stap kan maken naar de A-ploeg, Maar de verwachtingen liggen daar veel hoger. Je hebt tijd nodig om je aan te passen aan het ritme, de intensiteit, de duels. Er zijn heel wat spelers in ons verleden die die stap vlot hebben kunnen zetten, zoals Zeno Debast, maar niet iedereen zal zo zijn.", liet de middenvelder eind 2022 optekenen.

Zijn geduld werd beloond, want Leoni maakte op 30 oktober 2022 zijn debuut voor het A-elftal van Anderlecht. Inmiddels zit hij al aan 21 wedstrijden, waarin hij goed was voor één goal en zes assists.

Heeft Théo Leoni een profcontract?

Leoni heeft zeker een profcontract. Al een hele poos zelfs. Zijn eerste profcontract tekende hij bij Anderlecht al in 2017. In 2021 verlengde hij dat contract nog eens tot 2024. Zijn knappe evolutie leverde hem in mei 2023 een nieuwe contractverlenging op van drie jaar, waardoor hij tot 2026 vastligt bij Anderlecht.

Heeft Théo Leoni voor België gespeeld?

Absoluut. Leoni doorliep enkele jaren geleden zo goed als alle nationale jeugdreeksen. In 2018 maakte hij zijn debuut voor de U19 onder Jacky Mathijssen. Hij deelde er toen onder andere het veld met Loïs Openda. Leoni speelde uiteindelijk vijf keer mee met die die U19.

In 2016 scoorde Théo Leoni nog voor de nationale ploeg:

Ook interessant